Telefonla uzaktan kontrol edilebilen elektrikli römork modeli görücüye çıktı

ABD merkezli karavan üreticisi AirStream, konsept aşamasındaki iki yeni elektrikli karavan modelini tanıttı. Tanıtılan modeller arasında, telefonla uzaktan kontrol edilebilen kendinden itişli römork ‘eStream' de yer aldı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli 'Thor Industries' çatısı altında faaliyetlerini sürdüren karavan üreticisi AirStream, konsept aşamasındaki iki yeni elektrikli karavan modelini görücüye çıkardı. Tanıtılan modeller arasında, kendinden itişli kamp römorku 'eStream' de yer aldı. Çift motorlu römorkun, çekici taşıtın yükünü azalttığı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; 'eStream', telefonla uzaktan kontrol edilebiliyor. Kullanıcılar; böylece römorku kamp alanına park edebiliyor, geri döndürebiliyor veya karavana kamp alanını gezdirebiliyor. Araçta, ağırlık dağılımını değiştirmek için motor da kullanılabiliyor. Bu sayede, araçtaki yükleri taşımak için ayrı bir römork bağlantısına da ihtiyaç duyulmuyor.

THOR VISION İSE TEK ŞARJLA 483 KİLOMETRE MENZİL SUNUYOR

Diğer konsept aşamasındaki araç 'Thor Vision'ın ise 'Ford Transit' tabanlı bir elektrikli karavan olduğu ifade ediliyor. Geleneksel bir tasarımla gelen araç, tek şarjla yaklaşık 483 kilometre menzil sunuyor. Bu menzilin, sınıfının en iyisi olduğu belirtiliyor. Karavan ayrıca, uzun yolda şarj noktalarını bulmak için kapsamlı araçları içeren bir dijital kokpitle geliyor.

İki konsept aracın da ne zaman üretim aşamasına geçirileceği veya satın almaya hazır hale getirilip getirilmeyeceği henüz bilinmiyor. Fakat her iki aracın da müşteri beğenisine sunulacağı tahmin ediliyor. Kamp araçları ve römorkların, çekici araçların menzilini önemli ölçüde sınırlandırdığı ve ekstra güç gerektirdiği de biliniyor. 'eStream' ve 'Thor Vision'ın, bu problemlere çözüm sunması bekleniyor.