Teknolojiye kadın eli... Mekanik kızlar ABD yolcusu

FRC İstanbul Bölgesel 2023 yarışmasında Türkiye şampiyonu olan Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kızlardan oluşan robot takımı, ABD'deki final yarışında ülkemizi temsil edecek.

Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yer aldığı 'Techtolia Robotics' robot takımı, Türkiye'de tamamı kız öğrencilerden oluşan tek FRC takım olarak 5 yıldır çalışıyor. Mart ayının sonunda Birleşik Krallık, Bulgaristan, Çin, Hindistan, Kosova ve Türkiye'den toplam 52 takımın katıldığı FRC İstanbul Bölgesel 2023 yarışmasında birinciliği göğüsleyen imam hatipli öğrenciler, 19-22 Nisan'da Amerika'da yapılacak ve 33 ülkenin yer alacağı final turuna katılacak. 'First Robotics Competition'da Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyduklarını belirten takım kaptanı Azra İsmail, sadece robotla sınırlı kalmak istemediklerini, mekanik, tasarım, teknik ve özellikle yazılım alanlarında iyi işleri yapmaya kararlı olduklarını anlattı.

ÜÇ AYDA HAZIRLANIYOR

Takımın halkla ilişkiler kaptanı Elif Su Dağıstanlı, "Düştüğümüz zamanlar olsa bile şu an buradayız. Amerika yolcusuyuz ve burada olmak gerçekten çok gurur verici hepimiz için" ifadelerini kullandı. Teknik kaptan Ebrar Döner, yarışmanın temasına göre 3 aylık sürede robot geliştirdiklerini belirterek, tasarım, üç boyutlu çizim, yapım süreci ve test aşaması geçildikten sonra yarışmalara katılmaya hazır bir robot elde edildiğini aktardı.

"TAKIMIN MEZUNLARINA ÇOK ÖZENİYORDUK"

Teknik kaptan Ebrar Döner, ortaokuldayken bu takımın mezunlarını görüp çok özendiklerini belirterek, "Hayal ettiğim yere ulaşmak o özendiğim insanların yerine geçebilmek gerçekten çok gurur vericiydi" diye konuştu.