Teknoloji devleriyle ilgili skandal iddia! Yasa dışı altın aldılar...

‘Reporter Brazil' tarafından paylaşılan yeni bir iddia; Apple, Google, Microsoft ve Amazon'dan oluşan bir grup teknoloji devinin, Brezilya'da yasa dışı olarak çıkarılan altınları satın aldığına işaret etti. 4 büyük teknoloji şirketi tarafından satın alınan altının, Amazon yağmur ormanlarındaki yerli topraklarda sürdürülen yasa dışı madencilik operasyonlarıyla bağlantılı tedarikçilerden geldiği belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Brezilya merkezli 'Reporter Brazil' gazetesi; Apple, Google, Microsoft ve Amazon'dan oluşan bir grup teknoloji devinin, Brezilya'da yasa dışı olarak çıkarılan altınları satın aldığını iddia etti. 4 büyük teknoloji şirketi tarafından satın alınan altının, Amazon yağmur ormanlarındaki yerli topraklarda sürdürülen yasa dışı madencilik operasyonlarıyla bağlantılı tedarikçilerden geldiği belirtildi. Brezilya'nın, güncel olarak ormansızlaşma ve nehirlerde cıva kirliliği riski nedeniyle kendi topraklarında madenciliği yasaklamış olduğu biliniyordu.

Aksam.com.tr'nin Apple Insider'dan aktardığı habere göre; teknoloji devleri, altınları 2020 ve 2021 yılında Chimet ve Marsam'ın da içlerinde bulunduğu maden işleme şirketlerinden satın aldı. Söz konusu 2 şirket, Brezilya Federal Polisi tarafından yasa dışı madencilik faaliyetleri nedeniyle soruşturma altına alınmıştı. Apple ve Microsoft, çıkarılan altınları bilgisayar ve akıllı telefon üretiminde kullandı. Google ve Amazon'un ise satın aldığı altınları sunucuları için kullandığı iddia edildi.

APPLE DIŞINDAKİ TÜM TEKNOLOJİ DEVLERİ, İDDİALARI YANITSIZ BIRAKTI

Öte yandan; Apple dışındaki tüm şirketler, konuya ilişkin kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı. Apple ise iddiaları, artık Marsam'dan altın satın almadığını dile getirerek yanıtladı.