TEKNOFEST’ten genç Hezarfenler çıkacak

Dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan TEKNOFEST, 17-22 Eylül’de Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek. Bayraktar, “Genç lagârileri, Hezarfenleri gecikmeden yarışma başvurularını yapmaya çağırıyorum” dedi. 

Bülent ŞANLIKAN

TürkMedya’nın medya sponsoru olarak katkı sağladığı İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin (TEKNOFEST) ikincisi bu yıl 17-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek. ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ sloganıyla yola çıkan TEKNOFEST’in İstanbul’da yapılan tanıtım toplantısında konuşan T3 Vakfı mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar: “Festival kapsamında Türkiye’nin geleceğine yön verecek teknoloji yarışmaları düzenliyoruz. 5-10 yıl sonra bu yarışmalara katılan gençlerimizin Türkiye’nin en önemli teknoloji girişimlerini kurduklarını göreceğiz. Genç Lagârileri, Hezarfenleri son başvuru tarihi 28 Şubat olan bu yarışmalara katılmaya çağırıyorum” dedi. 

RAKAMLAR KATLANACAK

Toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır etkinliğin geçen yıl 550 binden fazla ziyaretçiyle gerçekleştiğini hatırlatarak, etkinlikte hava araçlarının 365 kez sorti yaptığını ve 200 saatten fazla uçuş gerçekleştiğini bu yıl bu rakamları katlayacaklarını söyledi. 

2 MİLYON LİRA ÖDÜL VERİLİYOR

TEKNOFEST kapsamında gerçekleşen teknoloji yarışmalarında kazanan takımları, toplamda 2 milyon TL’nin üzerinde bir ödül bekliyor. Yarışmacı takımlara malzeme desteği ve teknik danışmanlık da sunulacak. Geçen yıl yurtdışından büyük ilgi gören TEKNOFEST yarışmalarına bu yıl da yurtdışından başvurular kabul ediliyor. 

Uçan arabalar yarışacak

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktutar ve proje paydaşları da etkinliğe destek için toplantıda hazır bulundu. Bu yılki TEKNOFEST kapsamında düzenlenecek yarışmalar arasında  “Uçan Araba Tasarım Yarışması, Roket Yarışması, Savaşan İHA Yarışması, Sürü İHA Yarışması' dikkat çekti.