TEKNOFEST’e son başvuru 28 Şubat’ta

TEKNOFEST heyecanı, yeniden başlıyor. Teknoloji yarışmaları için başvurular, 28 Şubat tarihine kadar devam edecek. Kazanan takımları, toplamda 2 milyon liranın üzerinde bir ödül bekliyor.

İlk kez geçen yıl düzenlenen ve 550 binden fazla ziyaretçisiyle dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için geri sayım başladı. Eylül ayında TEKNOFEST heyecanı, yeniden başlıyor. Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen ve ‘milli teknoloji hamlesi’ sloganıyla yola çıkan TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenleniyor.

2 MİLYON LİRALIK ÖDÜL

TEKNOFEST kapsamında, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için 15 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenleniyor. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine açık olan yarışmalar; uçan arabalar ve sürücüsüz arabalar gibi geleceğin teknolojilerinin yanı sıra; roket, insansız sualtı sistemleri, insansız hava araçları gibi günümüz teknolojilerine yönelik kategorileri de içeriyor. Yarışmalarda kazanan takımlara toplamda 2 milyon TL’nin üzerinde ödül verileceği teknoloji yarışmalarına başvurular, teknofestistanbul.org adresi üzerinden 28 Şubat tarihine kadar devam edecek. 

PROJELERE DESTEK VERİLİYOR

Yarışmacı takımları, büyük ödüllerin yanı sıra projeleri için verilecek olan teknik danışmanlık ve malzeme desteği de bekliyor. Geçen yıl TEKNOFEST’in yarışmacıları arasında toplam 25 ülkeden drone yarışçıları, 24 ülkeden beyaz şapkalı hackerlar ve 83 ülkeden de teknoloji girişimcileri de yer almıştı.  

17-22 EYLÜL'DE YAPILACAK

Geçtiğimiz günlerde TEKNOFEST’in bu yılki tanıtımı toplantısı yapıldı. Etkinlik, bu yıl 17-22 Eylül’de Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. 

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ GELECEĞİMİZİN GARANTİSİ

Türkiye'nin en büyük sanayi kümelenmesi Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Milli teknoloji hamlesi olarak adlandırdığımız yüksek teknoloji ve savunma sanayi yatırımları geleceğimiz adına en önemli garantimizdir” dedi. Bayraktar katıldığı televizyon programında, “2018’de savunma sanayiinde 2.1 milyar dolar gibi yüksek bir ihracat rakamı yakalandı. Cirolar her yıl yaklaşık yüzde 9 oranında büyüdü. Bu ivmenin daha da artacağına inanıyorum” dedi.  

Öğrenciler uçan araba tasarlıyorTEKNOFEST 2019 kapsamında düzenlenecek yarışmalar şöyle: 

İlköğretim, Ortaöğretim ve üzeri için yarışmaları:

- Akıllı Mekanlar Hackathon

- İnsanlık Yararına Teknolojiler

- Uçan Araba Tasarım

Lise, Üniversite ve üzeri için:

- İnsansız Sualtı Sistemleri

- Roket

- Robotik Fetih 1453

- Robotik

- Savaşan İHA

- Yapay Zeka

Üniversite ve üzeri için:

- Efficiency Challenge / Robotaksi

- İnsansız Hava Aracı

- Model Uydu

- Mini Jet Radyal Kompresör Tasarım

- Turbofan Motor Tasarım

- Sürü İHA Simülasyon