TEKNOFEST yarışmaları girişimci doğuruyor

Düzenlendiği 2018 yılından bu yana 10 milyondan fazla kişiyi ağırlayan TEKNOFEST, aynı zamanda bir girişimci fabrikası gibi çalışıyor. T3 Vakfı kurduğu yeni fonla teknoloji girişimlerine desteğini artıracak.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) düzenlediği Bilim Türkiye, Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Take Off Girişim Zirvesi ve TEKNOFEST projeleriyle Türkiye'deki bireylerin teknoloji ürünlerinin geliştirilme süreçlerine katılmalarını sağlıyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, yapay zeka çalışmalarını da içinde barındıran derin teknoloji ve diğer alanlardaki girişimleri desteklemek için fon kurduklarını belirterek, "Eğitim teknolojileri alanında faaliyet kapsamımızı genişletmeyi hedefliyoruz" dedi.

20 BİN ÇOCUĞA EĞİTİM

Deneyap Teknoloji Atölyelerini 2017 yılında geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla kurduklarının altını çizen Hıdır, şunları kaydetti: "Bugün 3 ülke 81 ilde toplam 142 merkezde atölyelerimiz faaliyete devam ediyor. Deneyap Öğrenci Seçme Sınavı'na başvuran yaklaşık 500 bin çocuktan 20 bini eğitim almaya hak kazandı. Bilim Türkiye atölyelerinde ise 2018'den bu yana 1 milyondan fazla öğrenciye ulaştık. Sayısı 18'e ulaşan Bilim Merkezleri'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan'ın ardından özellikle dost ve kardeş ülkelerde faaliyet alanını genişletmeyi hedefliyoruz." Hıdır, 2022'de faaliyete aldıkları deneyimlemeye ve keşfetmeye dayalı bir çocuk üniversitesi olan Keşif Kampüsü sayısının 3'e çıktığını vurgulayarak, burada 4 binden fazla öğrenciye ulaştıklarını ifade etti.

13 BİN 166 ÖĞRENCİYE BURS DESTEĞİ

Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı kapsamında Türkiye'nin yerli ve milli teknolojisini geliştirmesine katkı sağlamayı isteyen öğrencilere burs verdiklerini belirten Hıdır, şöyle devam etti: "2024'te programa dahil olacak 5 bin bursiyerimizle 2018'den bu yana 13 bin 166 öğrenciye burs sağlamış olacağız. 2023'te TEKNOFEST Girişim Programı'na aldığımız 859 başvurudan 40 mezunumuza 6.6 milyon lira yatırım desteği sağladık. Bu yılki Take Off Girişim Zirvesi'ne 43 ülkeden 1252 başvuru alınırken 150 bin dolar nakdi ödül ve 400 bin dolar yatırım ödülü verildi. Zirveye katılan yerli ve yabancı 200 girişimden 79'u TEKNOFEST yarışmalarından doğdu."

BU YIL ADANA'DA DÜZENLENECEK

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'lerde 2018 yılından bu yana 10 milyondan fazla kişiyi ağırladıklarını aktaran Elvan Kuzucu Hıdır, bu yıl TEKNOFEST Adana'yı büyük bir coşkuyla tamamlamayı, teknoloji yarışmaları ve birbirinden heyecanlı hava gösterileriyle yine rekorlara imza atacak bir festival geçirmeyi planladıklarını dile getirdi.