TEKNOFEST İzmir'de

TEKNOFEST İzmir, bugün kapılarını açıyor. 5 gün sürecek festival öncesi öğrencilerle buluşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bayraktar, TB3'ün ilk uçuşunu yapacağını duyurdu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bugün kapılarını İzmir'de açıyor. İzmir Çiğli Havaalanı'nda 1 Ekim'e kadar sürecek festivalde katılımcılar, dikey rüzgar tünelinden güneş gözlemine, uzay temalı çocuk parkından simülasyona kadar pek çok aktiviteyi deneyimlerken hava gösterileriyle gökyüzündeki heyecana ortak olacak. Festival boyunca Türk Yıldızları, Bayraktar Akıncı, Anka, Bayraktar TB2, F-16 Solotürk, Hürkuş, S-70 (Çelik Kanatlar), BEL-429 (Üzüm Salkımı), Paramotor, Gyrocopter, T-129 Atak Helikopteri, Caravan (Paraşüt atlayışları) ile gökyüzünde heyecan veren gösteriler sunulacak, öğrencilerle ilk uçuş etkinlikleri hayata geçirilecek.

TB3 UÇUŞA HAZIRLANIYOR

Festival öncesi öğrencilerle bir araya gelen TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk SİHA olması planlanan Bayraktar TB3'ün ilk uçuşuna hazırlandığını açıkladı.