TEKNOFEST heyecanı ilk kez Başkent'te

Başkentliler, ilk kez TEKNOFEST buluşmasına hazırlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “30 Ağustos'ta, önümüzdeki hafta çarşambadan pazara 5 gün boyunca Ankara'da olacağız. Muazzam bir ilgi bekliyoruz” dedi.

İlk defa 2018'de İstanbul'da düzenlenmeye başlanan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 4 kez İstanbul'da, 1'er de Samsun ve Gaziantep'te yapılmasının ardından şimdi de Ankaralılarla buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin milli teknolojilerini geliştirme hedefiyle Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından halka açık, ücretsiz olarak düzenlenen TEKNOFEST, 30 Ağustos-3 Eylül'de Ankara'da olacak.

27 EYLÜL'DE İZMİR'DE

Bu yıl önemli bir adım atarak, üç büyükşehirde TEKNOFEST düzenleme kararı aldıklarını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Nisan-mayıs aylarında İstanbul'daydık. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı Etimesgut Havalimanı'nda Ankara'da TEKNOFEST coşkusuyla kutlayacağız. Muazzam bir ilgi bekliyoruz. 27 Eylül'de İzmir'de olacağız. TEKNOFEST'i dost ve kardeş coğrafyalarda da düzenledik... Bütün bu çabalarımız, gelecek 10 yılın, 10 yılların, gelecek 50 yılın ve 100 yılın Türkiye'nin olmasını sağlayacak" dedi.

100'DEN FAZLA DESTEKÇİ

TEKNOFEST'in çok önemli kurumlardan destek aldığını belirten Kacır, şunları söyledi: "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak TEKNOFEST'in T3 Vakfı ile düzenleyici kurumuyuz ama 100'den fazla paydaşımız var. Roket Yarışmaları'na ROKETSAN ev sahipliği yapıyor. Dev kurumlar, imkanlarını gençlere açıyor, onların ihtiyaç duyduğu malzemeleri, ekipmanları sunuyor. Böylelikle belki 20-30 yıl önce hayali bile kurulamayacak işleri, gençlerin bu yaşlardan itibaren başarmasına vesile oluyorlar."

1 MİLYON GENÇ YARIŞTI

Bakan Mehmet Kacır, ROKETSAN ev sahipliğinde Tuz Gölü Hisar Atış Alanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması'nı izlemek için geldiği Aksaray'da ülkenin kalkınması ve gelişmesi için sanayinin her alanında önemli projeler ortaya koyduklarını, gençleri teknolojinin merkezinde tutma gayesiyle hareket ettiklerini söyledi. TEKNOFEST'in bu amaç için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Kacır, bu yıl TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 41 teknoloji yarışmasına 1 milyon gencin katıldığını dile getirdi. Bunun dünyada eşi benzeri olmayan bir toplumsal dip dalga olduğunu belirten Kacır, "Milli teknoloji hamlesi, adeta bir toplumsal seferberliğe dönüştü" dedi.

BİR DÜNYA MARKASI DOĞUYOR

Bir Anadolu şehri ziyaretinde yollarda Togg'u görmekten mutluluk duyduklarını söyleyen Mehmet Kacır, "Togg'un hikayesi aslında havacılığa çok benziyor. 1960'larda Devrim otomobili rüyası maalesef akamete uğramıştı ama şimdi devrin otomobilini Türk mühendisleri, Türk girişimcileri yollara koymayı başardı. Artık bir dünya markasının doğuşuna şahitlik ediyoruz" dedi.