TEKNOFEST 6 yıldır dünyada adından söz ettiriyor

TEKNOFEST, başladığı 2018'den bu yana her yaştan bilim ve teknoloji meraklısını buluşturarak, dünya çapında ses getiren bir etkinliğe dönüştü.

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, başladığı 2018'den bu yana her yaştan bilim ve teknoloji meraklısını buluşturarak, dünya çapında ses getiren bir etkinliğe dönüştü. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşiler ve etkinlikler başta olmak üzere çeşitli faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında düzenlenen TEKNOFEST 2023'ün ilk adresi 27 Nisan-1 Mayıs'ta 2.5 milyon ziyaretçiyle İstanbul olurken, 30 Ağustos-3 Eylül'de de Ankaralılarla buluşacak. İlk kez başkentte gerçekleştirilecek festival, Ankara Etimesgut Havalimanı'nda bilim ve teknoloji meraklılarını ağırlayacak. Bu yıl TEKNOFEST'in üçüncüsü ise 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde de İzmir Çiğli Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.

DOKUZ EYLÜL RÜZGARI ESECEK

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), TEKNOFEST'in Ankara etabına, birçok önemli çalışmayla çıkarma yapmaya hazırlanıyor. TEKNOFEST-23'ün Türkiye'nin teknoloji kabiliyetini geliştirecek ve dünyanın geleceğini şekillendirecek sonuçlar oluşturacağını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Küresel hedeflerimiz çerçevesinde bizleri hedeflerimize ulaştıracak ve insanlığa katkı sağlayacak olan buluşları değerli bilim insanlarımızla TEKNOFEST'te sergileyeceğiz" dedi.