TEKNOFEST, 21-26 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek! Teknoloji ateşi yanıyor

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan TEKNOFEST'in tanıtımı yapıldı. Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali, 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek. Teknoloji yarışmaları için başvurular açıldı.

BÜLENT ŞANLIKAN

TEKNOFEST heyecanı yeniden başlıyor. TürkMedya'nın medya paydaşı olarak destek verdiği TEKNOFEST 2021 tanıtım toplantısı Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali ayakları yerden kesen TEKNOFEST'in bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin de olduğu 67 paydaş kurumla TEKNOFEST bu yıl da dolu içeriğiyle göz dolduracak.

TEKNOFEST'İN EVİ

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan TEKNOFEST'in 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirileceğini söyledi. Bayraktar, havalimanı için 'Teknofest'in Evi' ifadesini kullandı. Selçuk Bayraktar, şunları söyledi: "Ülkemizin birçok alanda tam bağımsızlığa Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla sahip olacağına inanıyoruz. TEKNOFEST iki yıl önce 2019'da yine burada toplam 1.720.000 ziyaretçiyle rekor kırdı. Bizi en çok sevindiren gelişme ise teknoloji yarışmalarına gelen başvuruların her yıl katlanarak artması oldu. TEKNOFEST 2021'de salgının izin verdiği ölçüde zengin aktiviteler düzenlemeyi hedefliyoruz." Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır ise, "Biz üniversite öğrencilerimizin ülkemizin geleceği için çalışmasını istiyoruz" dedi. Savunma Sanayi Başkanlığı'nın Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de, "TEKNOFEST, gelişen ve güçlenen Türkiye'nin daha etkin şekilde varlık göstermesine büyük katkı sağlayacak" dedi.

YARIŞMALARA SON BAŞVURU 28 ŞUBAT

Geçen yıl 100 bin gencin başvuruda bulunduğu 'Teknoloji Yarışmaları'na başvurular başladı. Bu yıl yarışmalara yine binlerce gencin ilgi göstermesi bekleniyor. Son başvuru tarihi ise 28 Şubat.

5 MİLYON TL ÖDÜL DAĞITILACAK

Yarışmalar bu yıl 35 farklı kategoride düzenleniyor. Ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 5 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Dereceye giren takımlar toplamda 5 milyon TL'nin üzerindeki ödüllerin sahibi olacak.

KİMLER KATILDI?

Tanıtım toplantısına, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sivil Savunma Başkanı İsmail Demir, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı, TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktutar, AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu ile birlikte davetliler katıldı.