TCG Hızırreis ilk dalışını gerçekleştirdi... MSB'den gururlandıran paylaşım!

Milli Savunma Bakanlığı, Reis Sınıfı Denizaltı Projesi'nin ikinci denizaltısı TCG Hızırreis'in ilk seyrini ve dalışını gerçekleştirdiğini açıkladı. MSB'den yapılan açıklamada, söz konusu dalışa ilişkin görüntülere de yer verildi. İşte detaylar...

AA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TCG HIZIRREİS denizaltısının 17 Eylül'de ilk seyrini, 18 Eylül'de de ilk dalışını gerçekleştirdiğini bildirdi.

"Pirireis" bugün hizmete giriyor... Donanmanın gücüne güç katacak!

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilen Reis Sınıfı Denizaltı Projesi'nin ikinci denizaltısı TCG HIZIRREİS, 17 Eylül 2024 tarihinde ilk seyrini, 18 Eylül 2024 tarihinde ilk dalışını icra etti. TCG HIZIRREİS denizaltısına icra edeceği harekatlarda emniyetli seyirler ve başarılı görevler dileriz." ifadeleri kullanıldı.

HAVADAN BAĞIMSIZ TAHRİK SİSTEMLİ DENİZALTI PROJESİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen Yeni Tip Denizaltı Projesi ile dalmış durumda ve gizlilik içinde uzun süre harekat icra edebilme yeteneği, yüksek süratli gelişmiş torpidoları, satıh hedeflerine (kara dahil) atılabilen güdümlü mermi kabiliyeti olan 6 denizaltı Deniz Kuvvetleri Komutanlığına kazandırılacak.

Pirireis hizmete girdi... İletişim Aselsan'dan füzeler Roketsan'dan

Denizaltılar, 68,35 metre uzunluğa, 6,3 metre mukavim tekne dış çapına, 1850 ton deplasmana ve 40 personel kapasitesine sahip bulunuyor.

Dünyaca "Tip-214" olarak tanınan ve sahip olduğu yakıt pili teknolojisi sayesinde havadan bağımsız tahrik kabiliyetine sahip denizaltılar, Türk Deniz Kuvvetleri için ilk olma niteliği taşıyor. Su altı, su üstü ve kara hedeflerine karşı silahlarla donatılmış olan denizaltılar birçok tipte torpido, füze atabilme ve mayın dökebilme özelliğine sahip bulunuyor.

Yerli ve milli sistemler Mavi Vatan'da kritik rol oynuyor... "Güçlü Türkiye yolunda ilerliyoruz"