Tayfun'un hipersonik varyantı gündem oldu: Türkiye'ye stratejik avantaj sağlayacak

Tayfun füzesinin hipersonik varyantının geliştirildiğini yazan Belçika basını, ''Yeni füzenin potansiyel menzili, Türkiye'ye yalnızca savunma açısından değil, aynı zamanda bu bölgelerdeki güç projeksiyon yetenekleri açısından da stratejik bir avantaj sağlayabilir'' ifadelerini kullandı.

Aksam.com.tr

Belçika basını, Türkiye'nin şu ana kadarki en uzun menzilli füzesi olan Tayfun'un ROKETSAN tarafından hipersonik füze varyantının geliştirildiğini yazdı.

Ses hızının beş katına ulaşan Tayfun'la Türkiye'nin hipersonik füze teknolojisine sahip seçkin ülkeler arasına soktuğu ifade edildi.

Benzeri görülmemiş hızlara ulaşan ve modern savaşta oyun değiştirici olarak kabul edilen hipersonik füzelerin engellenmesinin oldukça zorlaştığına vurgu yapıldı.

TAYFUN'UN HİPERSONİK VARYANTI GÜNDEM OLDU

Tayfun füzesinin 300-1000 kilometre arasında menzile sahip hassas vuruş yeteneğine sahip olduğunu yazan Belçika basını, "Tayfun füzesinin hipersonik varyantının geliştirilmesi, Türkiye'nin stratejik ve savunma yeteneklerini geliştirme yönündeki büyüyen gücüne vurgulamaktadır. Geleneksel olarak, füze teknolojisi Türkiye'nin savunma politikasının temel bir bileşeni olmuştur ve hipersonik yeteneklerin eklenmesi caydırıcılık ve saldırı potansiyeline önemli bir destek sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin hipersonik füze teknolojisine sahip seçkin ülkeler arasına girmesinin savunma alanında yeni bir dönemin sinyalini verdiğini kaydeden Belçika basını, "Türkiye'nin bu seçkin hipersonik füze üreticileri kulübüne girmesi, savunma duruşunda yeni bir dönemin sinyalini veriyor. Bu tür gelişmiş teknolojiyi konuşlandırma yeteneği, Türkiye'nin özellikle Akdeniz, Orta Doğu ve çevre bölgelerdeki bölgesel güvenlik dinamiklerindeki konumunu muhtemelen artıracaktır. Yeni füzenin potansiyel menzili, Türkiye'ye yalnızca savunma açısından değil, aynı zamanda bu bölgelerdeki güç projeksiyon yetenekleri açısından da stratejik bir avantaj sağlayabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Haberde, "Tayfun hipersonik varyantının başarılı bir şekilde geliştirilmesi ve test edilmesiyle Türkiye, yalnızca savunma yeteneklerini geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda küresel savunma arenasında büyüyen teknolojik becerisini de gösterdi. Dünya yakından izlerken, Türkiye'nin yeni hipersonik füzesi, 21. yüzyılda lider bir askeri güç olma hedefinde önemli bir kilometre taşını işaret ediyor" denildi.