Tarihin ilk ‘tweet'i, sahibinin elinde patladı! NFT'ye gelen teklif, beklentinin altında kaldı...

Twitter tarihinin kurucusu Jack Dorsey tarafından atılan ilk ‘tweet'ine ilişkin NFT, Türk asıllı sahibi Sina Estavi'nin elinde patladı. Yaklaşık 2,5 milyon dolara alınan ve 46 milyon dolara tekrar satışa çıkarılan NFT, en fazla 6 bin 200 dolar teklif aldı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Twitter kurucusu Jack Dorsey, 2006 yılında attığı tarihin ilk 'tweet'ini geçen yıl NFT olarak satışa çıkarmıştı. Açık artırmaya çıkarılan NFT, Türk asıllı iş insanı Sina Estavi tarafından 2,5 milyon dolara satın alınmıştı. Bridge Oracle ve CryptoLand isimli kripto para girişimlerinin çökmesinin ardından ise Estavi, geçen hafta elindeki NFT'leri yeniden satışa sunacağını açıklamıştı. Bunun üzerine; tarihin ilk 'tweet'i, yaklaşık 46 milyon 300 dolara karşılık gelen 14 bin 969 Ethereum karşılığında tekrar satışa sunulmuştu. Estavi; satıştan elde edilen gelirin yüzde 50'sini girişimleri için kullanacağına, yüzde 50'sini ise bağışlayacağına işaret etmişti.

Fakat dünyanın en büyük NFT pazar yeri OpenSea üzerinden satışa çıkarılan NFT, Türk asıllı iş insanının elinde patladı. Yapılan satış, kripto para ve NFT dünyasında beklenen ilgiyi görmedi. Gelen teklifler, beklentilerin çok altında kaldı.

OPENSEA'DEKİ NFT İLANINA, ŞU ANA KADAR EN FAZLA 2 ETHEREUM'LUK TEKLİF YAPILDI

Paylaşılan detaylara göre; OpenSea'deki ilana, şu ana kadar en fazla 2 Ethereum teklif edildi. Bu rakamın, yaklaşık 6 bin 235 dolara karşılık geldiği belirtildi. Bu tekliften bir gün önce gelen en yüksek teklifin ise yalnızca 280 dolar seviyesinde olduğu görüldü.