Tamamen ekrandan oluşan iPhone ne zaman gelecek? Ünlü analist açıkladı...

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, tamamen ekrandan oluşan ilk iPhone modelinin ne zaman piyasaya sürüleceğini açıkladı. Uzun süredir geleceğine ilişkin ipuçları paylaşılan modelin, iPhone 16 Pro olacağı ve 2024 yılında kullanıcı beğenisine sunulacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın piyasaya süreceği ürün ve hizmetlere ilişkin bilgileri önceden sızdırmasıyla ünlenen analist Ming-Chi Kuo, tamamen ekrandan oluşan ilk iPhone modelinin ne zaman piyasaya sürüleceğini açıkladı. Uzun süredir geleceğine ilişkin ipuçları paylaşılan tasarımın 2024'te kullanıcı beğenisine sunulacağını belirten Kuo, bu tasarıma sahip ilk modelin iPhone 16 Pro olacağına işaret etti. Şirketin, 2024 yılına kadar ön kamera ve Face ID'yi ekran altına taşıyacağının da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; Kuo, daha önce de Apple'ın ekran altı parmak izi okuyuculu bir iPhone'u piyasaya sürme planlarını rafa kaldırdığını iddia etmişti. FaceID'nin artık maskelerle uyumlu olması nedeniyle, TouchID'ye olan ihtiyacın ortadan kalktığı belirtilmişti. Bu kararın, tamamen ekrandan oluşan iPhone'un gelişini de hızlandıracağı tahmin edildi.

APPLE, iPHONE'DA EKRAN ALTI ÖN KAMERA TEKNOLOJİSİNİ NASIL HAYATA GEÇİRECEK?

Öte yandan; ekran altına gömülü ön kamera teknolojisi, halihazırda ZTE ve Xiaomi gibi teknoloji devleri tarafından üretiliyor. Fakat söz konusu teknolojinin son tüketici tarafındaki sonuç, her zaman tatmin edici olmayabiliyor. Bu tip bir cihaza sahip olan kullanıcılar, genellikle 'selfie'lerde görüntü kalitesinin düşük olmasından şikayet ediyor. Ming-Chi Kuo ise Apple'ın, "Görüntü Sinyali İşlemcisi (ISP)" kullanarak ve görüntü algoritmalarında iyileştirmeler yaparak iPhone'da ekran altı ön kamera teknolojisini iyileştirebileceğini dile getiriyor.