Takım Uydu Projesi başlıyor

İMECE takım uydu projesine yakın zamanda başlayacaklarını belirten Bakan Kacır, “Yeni seri iki uydudan oluşacak ve 4 yıl içinde devreye girecek takım uydularla ülkemizin yüksek çözünürlüklü yer gözlem ihtiyaçlarının önemli bir kısmı yerli imkanlarla karşılanmış olacak” diye konuştu.

Türkiye, uzay çalışmalarını hızlandırdı. İMECE takım uydu projesine yakın zamanda başlayacaklarını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Yeni seri iki uydudan oluşacak ve 4 yıl içinde devreye girecek takım uydularla ülkemizin yüksek çözünürlüklü yer gözlem ihtiyaçlarının önemli bir kısmı yerli imkanlarla karşılanmış olacak" diye konuştu. Bunu GÖKTÜRK yenileme projelerinin takip edeceğini belirten Kacır, küçük ve küp uydular konusunda çalışmaların da sürdüğünü söyledi. Kacır, "Değişik görev yükleriyle uydu filomuzun genişletilmesi hedefleniyor. Astronomi alanında teleskop projeleri (Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi) de sürüyor" dedi.

YENİ GÖRÜŞMELER VAR

Yakın dünya ve Ay yörüngesinde uzay ajansları ve şirketlerinin inşa etmeyi planladıkları istasyonlar olduğunu belirten Bakan Kacır, bu anlamda uluslararası görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.

TÜRKSAT 6A'DA SON TESTLER

Türksat 6A'nın Amerika'nın Florida eyaletindeki SpaceX tesislerinde fırlatma öncesi testlerinde sona gelindiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Temmuzun ikinci haftasında Türksat 6A uydumuzu uzaya göndereceğiz" dedi.