Taara Projesi, 20 günde Kongo Nehri boyunca 700 TB veri taşıdı

Google'ın çatı şirketi Alphabet tarafından geliştirilen lazer internet projesi ‘Taara', 20 günde Kongo Nehri boyunca 700 TB veri taşıdı. Projenin, yüksek hızlı internet bağlantısı sağlamak için ışık huzmelerinden faydalandığı biliniyordu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın çatı şirketi Alphabet, lazer internet projesi Taara'nın 20 günde Kongo Nehri boyunca 700 TB veri taşıdığını duyurdu. Proje, yüksek hızlı internet bağlantısı sağlamak için ışık huzmelerinden faydalanıyordu.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; Taara Projesi, daha önce Hindistan'da da bağlantılar kurularak test edilmişti. Projenin pilot çalışmaları da Kenya'da hayata geçirilmişti. Kongo Nehri'nde yapılan son testte ise veriler, Brazzaville'den Kinshasa'ya aktarıldı.

TAARA PROJESİ, ASLEN ALPHABET'İN LOON İSİMLİ PROJESİNDEN DOĞDU

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Taara Projesi, Alphabet'in daha önce Google X olarak da bilinen X biriminde geliştirildi. Proje, aslen Loon isimli bir projeden doğdu. Loon Projesi, balon kullanarak uzak bölgelerde internet bağlantısına erişim sağlamayı amaçlıyordu. Girişim, Ocak ayında kapatılmıştı.