T-Mobile'ı hackleyen ABD'li siber korsan, Türkiye'de yaşadığını açıkladı

ABD'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan T-Mobile'a siber saldırı gerçekleştirerek 50 milyondan fazla kullanıcının kişisel verilerine yetkisiz erişim sağlayan hacker, Wall Street Journal'a konuşarak Türkiye'de yaşadığını açıkladı. 21 yaşındaki siber korsan, açıklamasında T-Mobile'ın siber güvenlik sisteminin oldukça kötü olduğuna işaret etti.

ABD'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan T-Mobile'a siber saldırı gerçekleştirerek 50 milyondan fazla kullanıcının kişisel verilerine yetkisiz erişim sağlayan hacker, Wall Street Journal'a konuştu. Saldırının arkasındaki kişi olduğunu ifade eden Amerikalı John Binns, 21 yaşında olduğunu belirtti. Birkaç sene önce Türkiye'ye yerleştiğini ve halihazırda Türkiye'de yaşamaya devam ettiğini dile getiren Binns, gerçekleştirdiği siber saldırının detaylarını da paylaştı.

Aksam.com.tr'nin NTV'den aktardığı habere göre; Binns, herkes tarafından erişilebilir yazılımlarla internet ağında güvenliği sınırlı bir yönlendirici tespit ettiğini ve bu yönlendiricinin, T-Mobile'ın sistemlerine erişebildiğini ifade etti. "Panikledim, çünkü büyük bir şeye ulaştığımı anlamıştım" diyen siber korsan, genel olarak ses getirmek istediğini ve T-Mobile'ın siber güvenlik sistemlerinin oldukça kötü olduğunu da sözlerine ekledi.

Wall Street Journal'ın Telegram hattı üzerinden soruları yanıtlayan Binns, verileri satıp satmadığını açıklamadı. Diğer yandan; Seattle'daki FBI ekipleri, hala T-Mobile'a gerçekleştirilen siber saldırıyı incelemeye devam ediyor. Amerika'da 100 milyondan fazla kullanıcısı bulunan şirketin, son 2 sene içerisinde 3 kez siber güvenlik tehdidiyle karşı karşıya kaldığı biliniyor.

NE OLMUŞTU?

T-Mobile, kısa bir süre önce yaklaşık 100 milyon abonesinin kullanıcı verilerine yetkisiz erişim sağlandığına yönelik siber saldırı iddialarıyla gündeme gelmişti. Yayınlanan resmi açıklamada, bir siber saldırganın T-Mobile'ın bilişim sistemlerine yetkisiz erişim sağladığı dile getirilmişti.

Veri ihlaline ilişkin ilk iddialar ise 'Motherboard' tarafından ortaya atılmıştı. Paylaşılan detaylar, yaklaşık 30 milyon T-Mobile müşterisinin kullanıcı verisinin karanlık ağda 270 bin dolar değerinde Bitcoin karşılığında satışa sunulduğuna işaret etmişti. Bunun üzerine, bir bilgisayar korsanı da 100 milyondan fazla kullanıcıya bağlı sosyal güvenlik ve IMEI numarasını ele geçirdiğini söylemişti.

Daha sonra şirket, yaşadığı siber saldırı sonucu kişisel verileri çalınan müşteri sayısının 50 milyonun üzerinde olduğunu doğrulamıştı. Yapılan açıklamada, T-Mobile sistemlerine yönelik son derece karmaşık bir siber saldırının araştırıldığı aktarılmıştı.