T-Mobile, kişisel verileri çalınan müşteri sayısının 40 milyonun üzerinde olduğunu açıkladı!

ABD'nin en büyük cep telefonu operatörlerinden biri olan T-Mobile, yaşadığı siber saldırı sonucu verileri çalınan müşteri sayısının 40 milyonun üzerinde olduğunu açıkladı. Açıklamada; çalınan verilerin müşterilerin ad ve soyadları, doğum tarihleri, sosyal güvenlik numaraları ve ehliyet bilgilerini içerdiği kaydedildi.

AA

ABD'nin en büyük cep telefonu operatörlerinden biri olan T-Mobile, kısa bir süre önce yaşadığı siber saldırı sonucu kişisel verileri çalınan müşteri sayısının 40 milyonun üzerinde olduğunu doğruladı. Yapılan açıklamada, T-Mobile sistemlerine yönelik son derece karmaşık bir siber saldırının araştırıldığı aktarıldı.

Sunuculara yasa dışı şekilde giriş yapmak için kullanıldığı düşünülen erişim noktasının bulunduğu ve kapatıldığı belirtilen açıklamada, T-Mobile verilerine yetkisiz kişiler tarafından erişildiğinin doğrulandığı kaydedildi. Çalınan verilerin, 40 milyonun üzerinde eski ve potansiyel müşteriye ait olduğunun da altı çizildi.

Çalınan dosyaların T-Mobile'ın mevcut 7,8 milyon faturalı müşteri hesabına ait verileri de içerdiğine işaret edilen açıklamada; müşterilerin ad ve soyadları, doğum tarihleri, sosyal güvenlik numaraları ve ehliyet bilgilerine ulaşıldığı dile getirildi.

Bununla birlikte şirket; çalınan dosyalarda yer alan verilerin, müşterilere ait herhangi bir finansal bilgi, kredi kartı bilgisi, banka veya diğer ödeme bilgilerini içerdiğine dair hiçbir bulgu olmadığına işaret etti.

NE OLMUŞTU?

T-Mobile, kısa bir süre önce yaklaşık 100 milyon abonesinin kullanıcı verilerine yetkisiz erişim sağlandığına yönelik siber saldırı iddialarıyla gündeme gelmişti. Yayınlanan resmi açıklamada, bir siber saldırganın T-Mobile'ın bilişim sistemlerine yetkisiz erişim sağladığı dile getirilmişti.

Veri ihlaline ilişkin ilk iddialar ise 'Motherboard' tarafından ortaya atılmıştı. Paylaşılan detaylar, yaklaşık 30 milyon T-Mobile müşterisinin kullanıcı verisinin karanlık ağda 270 bin dolar değerinde Bitcoin karşılığında satışa sunulduğuna işaret etmişti. Bunun üzerine, bir bilgisayar korsanı da 100 milyondan fazla kullanıcıya bağlı sosyal güvenlik ve IMEI numarasını ele geçirdiğini söylemişti.

2021'in ikinci çeyreği itibariyle, T-Mobile'ın abone sayısının 104.7 milyona ulaşmış olduğu da biliniyordu.