Süper uygulama pazarı 714 milyar $'a çıkacak

Tek uygulamada oturum açarak pek çok işlem yapmaya imkan veren Super App pazarı, 2032 yılına kadar 714 milyar dolar hacme ulaşacak.

Akşam Gazetesi

İnsanların günlük hayatında yer alan finans, ödeme, ulaşım ve daha bir dizi işlemi kolayca gerçekleştirebileceği Super App'ler dünyada birçok ülkede yaygın şekilde kullanılmaya devam ediyor.

TÜRKİYE İLK 3'TE

Global SuperApp Trend Raporu'na göre Super App'lerin dijital ekonomiye sağladığı katkı 2023'te 76 milyar dolara yükselirken, pazar hacminin 2032'ye kadar 714 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Amerika'nın yanı sıra pazar büyüklüğünde ilk üçte yer alan Türkiye, Super App pazarının önemli oyuncuları arasında yer alıyor. İstanbul Senin, Neom, Mercan, Worms ve MigrosBank gibi Super App'lerin teknoloji mimarı KOBIL, sunduğu ürün ve teknolojik altyapıyla Türkiye'deki potansiyeli artırmak için harekete geçti.

TÜM DÜNYAYA HIZLA YAYILIYOR

KOBIL'in Kurucusu ve CEO'su İsmet Koyun, "Günlük hayatta yaptığımız pek çok işlemi kolaylaştıran Super App sektörü, gelecekte tüm dünyaya hızla yayılarak etkisini artıracak ve şehirlerden şirketlere dijitalleşmedeki payını zirveye taşıyacak. Super App'ler, Türkiye'de sektörlerin geleceğini değiştirecek" dedi.