Steve Wozniak: Yapay zekayı dizginleyelim

Apple'ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak, yapay zekanın ‘kitaplardaki alıntı mekanizması' yöntemiyle dizginlenerek arama motoru gibi kullanılması gerektiğini söyledi.

GÜLTEN UĞURLU

Azerbaycanlı Pasha Holding tarafından düzenlenen InMerge İnovasyon Zirvesi Bakü'de dün başladı. Trendyol"un ana sponsoru olduğu etkinliğe Türk şirketleri yoğun katılım gösterdi. E-ticaret, yapay zeka, telekomünikasyon konularının masaya yatırıldığı etkinlikte, konuşmacılar arasında bulunan Apple'ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak, deyimlerini ve geleceğe yönelik öngörülerini paylaştı. Özellikle yapay zekanın gelecekte tehlike yaratabileceğine dikkat çeken Wozniak, yapay zekaya bir arama motoru gözüyle bakılması ve insanın da onun redaktörü olması gerektiğini söyledi. İnsanın yapay zekayı mutlaka dizginlemesi gerektiğini belirten Wozniak, yapay zekanın etik ve etkin kullanımı için kitaplardaki alıntı bölümlerine ilişkin bir mekanizmaya sahip olması gerektiğini söyledi: Wozniak, "İnsan yapay zekayı dizginlemeli ve dizginleme ancak bu yöntemle olabilir. Kitaplarda hangi alıntının nereden yapıldığı sayfa sonunda nasıl belirtiliyorsa yapay zeka makalelerinde hangi cümlenin nereden alındığı üzerine gelindiği anlaşılmalı,. Yapay zeka dizginlenmezse deep fake, gerçek olmayan şeyler üretebilir" diye konuştu.

JOBS DÜNYAYI DEĞİŞTİRDİ

Ortağı Steve Jobs ile ilgili de konuşan Wozniak, "Bilgisayarlardan anlamıyordu ancak şirket kurarak ürünleri satmak, büyümek, dünyayı değiştirmek istiyordu. Biz bunu birlikte iyi bir ekip olarak başardık" dedi.

BAKÜ'DE 6 AYDA 1.3 MİLYON MÜŞTERİ

Trendyol Üst Yöneticisi (CEO) Erdem İnan, Pasha Holding ile işbirliği yaparak 6 ay önce girdikleri Azerbaycan pazarında 1.3 milyon aktif müşteriye ulaştıklarını söyledi. İnan, "Şirketlerimizin güçlü yönlerini iki ülke arasında dijital bir köprü kurmak ve müşterilere uygun fiyatlarla geniş bir ürün yelpazesi sunmak üzere bir araya getirdik" dedi.