Steve Jobs imzalı Apple II kullanım kılavuzu, açık artırmada 787 bin 483 dolara alıcı buldu

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple'ın kurucusu Steve Jobs tarafından 1980 yılında imzalanan bir Apple II bilgisayar kılavuzu, Jobs anısına düzenlenen açık artırmada 787 bin 483 dolara alıcı buldu. Kılavuzun, Indianapolis Colt isimli Amerikan futbolu takımının sahibi Jim Irsay tarafından satın alındığı kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Steve Jobs tarafından 1980 yılında imzalanan bir Apple II bilgisayar kılavuzu, ABD merkezli teknoloji şirketi Apple'ın kurucusunun anısına düzenlenen "Jobs'ın Hatıraları" isimli açık artırmada 787 bin 483 dolara alıcı buldu. Kılavuzun, Apple II isimli bilgisayarın tüm teknik detaylarını ve bu ürünün nasıl kullanılacağına ilişkin bilgileri içerdiği belirtildi. Kılavuz, Indianapolis Colt adındaki Amerikan futbolu takımının sahibi Jim Irsay tarafından satın alındı.

Aksam.com.tr'nin iMore'dan aktardığı habere göre; Steve Jobs, söz konusu kılavuzu 41 yıl önce İngiltere'ye düzenlediği bir seyahat sırasında imzalamış ve sahibine teslim etmişti. Jobs'ın, kılavuzun ön yazısında "Senin neslin bilgisayarlarla büyüyen ilk nesil. Git ve dünyayı değiştir! Steven Jobs, 1980" ifadelerini kullandığı görüldü.

Müzayedede kılavuzun alıcısı olmayı başaran Irsay ise konuya ilişkin açıklamasında, "Son iki yüzyılın en büyük, en yenilikçi beyinlerini düşündüğümüzde, Steve Jobs kesinlikle onların arasında yer almalı. Jobs; insanların yaşam biçimini değiştiren, iş yapan ve günlük bazda etkileşime geçen gerçekten dönüştürücü bir figürdü. Her zaman olduğu gibi insanları, hayatta önemli işler başarmaları için eğitmesi ve ilham vermesi umuduyla bu parçayı paylaşmak için sabırsızlanıyorum" ifadelerine yer verdi.

SATILAN DİĞER ÜRÜNLER ARASINDA, JOBS'IN İMZALI BİR KARTVİZİTİ DE YER ALDI

Diğer yandan; açık artırma kapsamında, Steve Jobs'a ait olan ve bir şekilde Jobs'ın eline geçen parçalar satışa çıkarıldı. Satılan diğer ürünler arasında; Jobs tarafından yazılan bir mektup, NeXTSTEP isimli yazılım paketi, Macworld #1'in Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından imzalanan versiyonu, Jobs'ın 'bomber' ceketi ve yine Jobs'ın imzalı bir kartviziti de yer aldı.

Jobs imzalı mektup 479 bin 939 dolara, yazılım paketi 210 bin 235 dolara, Macworld #1'in imzalı versiyonu 201 bin 21 dolara, Jobs'ın bomber ceketi 66 bin 466 dolara, Jobs imzalı kartvizit ise 12 bin 95 dolara alıcı buldu.