Starlink uydu interneti hizmeti uçaklarda deneniyor! Test eden ilk havayolu şirketi oldu...

Delta Havayolları CEO'su Ed Bastian, SpaceX'in Starlink uydu interneti hizmetini uçaklarda test etmeye başladıklarını doğruladı. Yaşanan gelişme sonrası Delta, uçak içi Wi-Fi hizmeti için Starlink uydu internetini kamusal olarak test eden ilk büyük havayolu şirketi oldu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli havayolu şirketi Delta'nın CEO'su Ed Bastian, Elon Musk liderliğindeki uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in Starlink uydu interneti hizmetini uçaklarda test etmeye başladıklarını duyurdu. Yaşanan gelişme ile birlikte Delta, uçak içi Wi-Fi hizmeti için Starlink uydu internetini kamusal olarak test eden ilk büyük havayolu şirketi oldu. Henüz keşif testleri gerçekleştirdiklerine işaret eden Bastian, testlere ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşımında bulunmadı.

Aksam.com.tr'nin The Wall Street Journal'dan aktardığı habere göre; Bastian, 2018 yılında verdiği bir röportajda da tüm Delta uçuşlarında ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunmayı istediklerini açıklamıştı. Elon Musk ise kısa bir süre önce, uçuşlar için Starlink hizmetinin her uçak türünde onaylanması gerektiğine işaret etmişti. Fakat şirketin Starlink departmanı, başlangıçta nispeten daha fazla sayıda yolcu taşıyan Boeing 737 ve Airbus SE A320 modellerine odaklanmıştı.

ŞU ANA KADAR 2 BİN 335 STARLINK UYDUSU YÖRÜNGEYE FIRLATILDI

Öte yandan; Starlink, geçen yıl uçak ve gemi gibi hareket halindeki araçlarda uydu interneti hizmetini sunmak için tasarlanmış bir antene yönelik 'ABD Federal İletişim Komisyonu'na (FCC) da başvuru yapmıştı. Daha sonra şirketin, bir mobil kullanıcı terminalini uçaklarda 6 ay test etmeyi planladığı ortaya çıkmıştı. SpaceX'in, şu ana kadar yörüngeye 2 bin 335 Starlink uydusu fırlattığı ve nihayetinde 42 bin uyduyu yörüngeye konuşlandırmış olmayı hedeflediği biliniyordu.