Starlink uydu interneti hizmeti fiyatlarına zam geldi! Enflasyon, SpaceX'i de vurdu...

Elon Musk liderliğindeki SpaceX, ABD'de artan enflasyon nedeniyle Starlink uydu interneti hizmetinin fiyatlarına zam yaptı. Yapılan hamle sonrası; Starlink aboneliğinin aylık ücreti, 99 dolardan 110 dolara çıktı. Yeni ücretlerin, 22 Nisan'dan itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Elon Musk liderliğindeki uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, ABD'de artan enflasyon nedeniyle Starlink uydu interneti hizmetinin fiyatlarına zam yaptı. Yaşanan gelişme ile birlikte; Starlink kitinin fiyatı, daha önce sipariş veren kişiler için 499 dolardan 549 dolara yükseldi. 23 Mart tarihi itibarıyla kit siparişi verecek olan kişilerin ise 599 dolarlık bir ödeme yapacağı kaydedildi. Ayrıca şirketin uydu interneti hizmetinin aylık abonelik ücreti de 99 dolardan 110 dolara çıktı. Yeni ücretin, 22 Nisan'dan itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; SpaceX, ilk yıl içerisinde hizmetin iptal edilmesi durumunda 200 dolarlık bir geri ödeme yaptığını hatırlattı. Son 30 gün içerisinde Starlink ekipmanlarını teslim alan müşterilerin ise ödenen ücretin tamamını geri alabildiği biliniyordu.

TESLA DA ENFLASYON BASKISI NEDENİYLE FİYAT ZAMMI YAPMIŞTI

Öte yandan; Elon Musk liderliğindeki elektrikli otomobil devi Tesla da kısa bir süre önce, ABD'de artış gösteren enflasyon nedeniyle ABD ve Çin'deki tüm araçlarının fiyatlarına zam yapmıştı. Yapılan zam, Tesla'nın 1 hafta içerisinde yaptığı ikinci fiyat artışı olmuştu. Şirketin en uygun fiyattan satışa sunulan arkadan çekişli elektrikli otomobil modeli 'Model 3'ün fiyatı, 1 gecede 44 bin 990 dolardan 46 bin 990 dolara yükselmişti. En yüksek fiyatlı 'Model X'in fiyatı ise 126 bin 490 dolardan 138 bin 990 dolara çıkmıştı.

ABD'nin, 1980'lerden bu yana gördüğü en yüksek enflasyon rakamlarına ulaştığı da biliniyordu. Kısa bir süre önce şirket CEO'su Musk, konuya ilişkin bir Twitter paylaşımı yaparak SpaceX ve Tesla'nın hammadde ve lojistik noktasında yüksek enflasyon baskısı altında olduğuna işaret etmişti. Fiyat zamları ise bu açıklamadan hemen sonra geldi.