Starlink ile anlaşma imzalayan ilk havayolu şirketi oldu! Uçuşlara uydu interneti getirecek...

Hawaiian Airlines, yolcu uçaklarında ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunmak için SpaceX'in uydu interneti hizmeti Starlink ile anlaşma imzalayan ilk büyük havayolu şirketi oldu. Starlink'in kablosuz internet hizmetinin, 2023'ten itibaren Hawaiian tarafından gerçekleştirilen tüm Pasifik uçuşlarında kullanıma sunulacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Hawaiian Airlines, yolcu uçaklarında ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunmak için SpaceX'in uydu interneti hizmeti Starlink ile yeni bir anlaşma imzaladı. Yaşanan gelişme sonrası Hawaiian, Starlink ile anlaşma imzalayan ilk büyük havayolu şirketi oldu. Starlink'in kablosuz internet hizmetinin, 2023'ten itibaren Hawaiian tarafından gerçekleştirilen tüm Pasifik uçuşlarında kullanıma sunulacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin CNBC'den aktardığı habere göre; Hawaiian, tüm Airbus A330 ve A321neo uçaklarını ve yeni Boeing 787-9 filosunu Starlink hizmetiyle donatacak. Starlink hizmeti, uçuş sırasında içerik izlemeye ve oyun oynamaya elverecek kadar yüksek bir hızda olacak. Hizmet, Hawaii adaları arasında seyahat eden Boeing 717 uçaklarda kullanılamayacak.

DELTA DA STARLINK'İ UÇAKLARDA TEST ETMEYE BAŞLAMIŞTI

Öte yandan, ABD merkezli havayolu şirketi Delta'nın CEO'su Ed Bastian da kısa bir süre önce Starlink uydu interneti hizmetini uçaklarda test etmeye başladıklarını duyurmuştu. Bu gelişmeyle birlikte Delta, uçak içi Wi-Fi hizmeti için Starlink uydu internetini kamusal olarak test eden ilk büyük havayolu şirketi olmuştu. Bastian, henüz keşif testleri gerçekleştirdiklerine işaret etmişti.