Squid Game, Netflix yarışması oluyor! 4,56 milyon dolar ödül...

Netflix, popüler Güney Kore dizisi Squid Game'i temel alan gerçek bir yarışma programı hazırladığını açıkladı. 456 kişinin katılacağı 10 bölümlük Squid Game yarışmasının, kazanan kişiye 4,56 milyon dolar ödül vereceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kısa bir süre önce sevilen Güney Kore dizisi Squid Game'in ikinci sezonu için hazırlıklara başladığını açıklayan Netflix, diziden uyarlanan "Squid Game: The Challenge" isimli bir yarışma programı da hazırladığını duyurdu. 456 kişiyi karşı karşıya getirecek olan 10 bölümlük yapımın, hem diziden ilham alınan oyunlar hem de yeni oyunlar içereceği ifade edildi. Dizideki gibi herhangi bir şiddet eylemi veya ölümle sonuçlanacak bir oyun barındırmayacak olan yarışmanın kazananının, 4,56 milyon dolar değerindeki ödülün sahibi olacağının da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Netflix, Birleşik Krallık'ta çekimlere başlamadan önce dünya çapında İngilizce konuşan yarışmacılar seçecek. The Circle'ın yapım şirketi Studio Lambert ve ITV'den The Garden, projenin yapımcılığını yürütecek.

SQUID GAME, ALTIN KÜRE VE SAG ÖDÜLLERİ ALMIŞTI

Öte yandan, yarışmanın ne zaman yayınlanacağı henüz net olarak bilinmiyor. Fakat 'Squid Game: The Challenge'ın ABD'deki yarışmacı başvuru sayfası, adayların 2023 yılı başlarında 4 haftaya kadar yarışmaya katılım sağlayabileceklerini taahhüt etmelerini istiyor.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Squid Game, hala Netflix'te tüm zamanların en popüler yapımı unvanını koruyor. Altın Küre ve SAG ödüllerine layık görülen dizinin, son dönemlerde abone kaybı yaşayan Netflix'e kaybettiği abonelerini geri getirmesi bekleniyor.