Spotify'ın aşı karşıtı ‘podcast' için ödediği ücret ortaya çıktı: Tartışma yaratmıştı

Dijital müzik platformu Spotify'ın Joe Rogan'ın tartışma yaratan aşı karşıtı ‘podcast' yayını için verdiği ücret ortaya çıktı. Platformun, söz konusu ‘podcast' için 200 milyon dolar ödeme yaptığı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dijital müzik platformu Spotify, kısa bir süre önce aşı karşıtı ve ırkçı söylemler içeren 'podcast' yayınları bulunan yayıncı Joe Rogan nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Tartışmaların ardından şirket, "The Joe Rogan Experience" isimli 'podcast' serisinin onlarca bölümünü platformdan kaldırmak zorunda kalmıştı. İkili arasında yapılan ve yeni ortaya çıkan bir anlaşma ise Spotify'ın Joe Rogan'ın aşı karşıtı 'podcast' yayını için ödediği ücreti gün yüzüne çıkardı.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; Spotify, Rogan'a 3,5 yıl boyunca 'podcast' serisini platformda yayınlaması için en az 200 milyon dolarlık ödeme yaptı. Gün yüzüne çıkan yeni tutar, daha önce 'The Wall Street Journal' tarafından paylaşılan anlaşma değerinin esasında en az iki kat daha fazla olduğunu da ortaya çıkardı.

'The Wall Street Journal', anlaşmanın 100 milyon dolara yapıldığına işaret etmişti. Taraflar ise konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmamıştı.

SPOTIFY HİSSELERİ, SON 6 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNİ GÖRDÜ

Öte yandan; tartışmalar devam ederken Spotify'ın hisse senedi değeri, son 6 ayın en düşük seviyesini gördü. Ağustos ayı başında platformun hisse senetleri, 230 doları aşıyordu. 2021 yılının Kasım ayında bu değer, 300 dolara kadar yükselmişti. Tartışmaların başladığı Şubat ayı başından bu yana ise hisseler, 159 dolara kadar geriledi. Böylece şirket hisseleri, 3 ayda yüzde 50'ye yakın değer kaybetmiş oldu.