Spotify, yeni özelliğini duyurdu! YouTube'a rakip olacak...

Dijital müzik platformu Spotify, kullanıcıların ‘podcast' yayınlarını izlemesine olanak tanıyan yeni ‘Video Podcast' özelliğini duyurdu. Platformu YouTube'a rakip yapacak özellik, şimdilik yalnızca seçili pazarlardaki Spotify kullanıcılarının beğenisine sunuldu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

'Podcast' yayınları, Spotify'ın en önemli içeriklerinden biri olma niteliği taşıyor. Herhangi bir konu üzerine yapılan sohbetlerin dinlenebildiği sesli içerikler, Spotify'da milyonlarca kullanıcı tarafından takip ediliyor. Popüler dijital müzik platformu ise bu içerikleri geliştirmeye yönelik yeni 'Video Podcast' özelliğini tanıttı. Şimdilik yalnızca seçili pazarlarda kullanıma sunulan özelliğin, kullanıcıların sesli 'podcast' içeriklerini izlemesine olanak tanıyacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; yeni özellik, yayıncıların görüntülü bir şekilde 'podcast' yayını yapmasına olanak tanıyor. Bu da sevilen 'podcast' yayınlarının, hem dinlenebilmesini hem de izlenebilmesini mümkün kılıyor. Güncel olarak ABD, Birleşik Krallık, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki tüm içerik üreticiler, platforma video podcast'ler yükleyebiliyor.

İçerikler, 'Anchor' üzerinden platforma yükleniyor. 2019 yılında Spotify tarafından satın alınan Anchor, kullanıcıların 'podcast' kaydetmesine ve düzenlemesine imkan veriyor.

SPOTIFY, ÖZELLİĞİ DİĞER ÜLKELERDE DE KULLANIMA SUNACAK

Öte yandan; Spotify, yeni özellik sayesinde kullanıcıların içeriklerle daha derin bir bağ kurabileceğini söylüyor. Platformu YouTube'a rakip hale getireceği tahmin edilen özelliğin, ilerleyen zamanlarda diğer ülkelerdeki kullanıcıların da beğenisine sunulması bekleniyor.