Spotify, sesli kitap platformu ‘Findaway'i satın alıyor

Dijital müzik platformu Spotify, kısa bir süre önce sesli kitap pazarına yönelik yeni bir hamle yaptığını duyurdu. Sesli kitap platformu ‘Findaway'i bünyesine katan şirketin, kendi sesli kitap kütüphanesini oluşturmayı hedeflediği tahmin edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dijital müzik platformu Spotify, sesli kitap pazarına yönelik yeni bir hamle yaparak ABD merkezli sesli kitap platformu 'Findaway'i şirket bünyesine kattığını duyurdu. Yapılan satış anlaşmasının detayları, kamuoyuyla paylaşılmadı. Fakat Spotify'in, söz konusu hamle ile kendi sesli kitap kütüphanesini oluşturmayı hedeflediği tahmin edildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; merkezi Ohio'da bulunan Findaway, bünyesinde 325 binden fazla kitaptan oluşan bir katalog bulunduruyor. Şirketin, Apple ve Amazon gibi teknoloji devleri ile iş ortaklıkları bulunduğu biliniyor. Platform ayrıca, sesli kitap içeriği üreticileri için dijital araçlar da geliştiriyor.

Spotify'ın, Findaway'in kataloğunu kendi platformuna nasıl entegre edeceği ise henüz bilinmiyor. Fakat şirket; konuya ilişkin resmi açıklamasında Findaway'in, sesli kitap kütüphanesini hızla genişletmesine ve yazarlar ya da yayıncılar için yeni fırsatlar yaratmasına yardımcı olacağına işaret ediyor.

SATIŞ ANLAŞMASI, SPOTIFY'IN SESLİ KİTAP PAZARINA YÖNELİK İLK HAMLESİ OLMADI

Diğer yandan; yapılan satış anlaşması, Spotify'ın sesli kitap pazarına yönelik ilk hamlesi olmadı. Şirket, daha önce de ünlü isimler tarafından seslendirilen bir dizi klasik eseri sesli kitap olarak dinleyici beğenisine sunmuştu. Bununla birlikte; 2020 yılı başlarında COVID-19 salgınına bağlı olarak yapılan karantina çalışmaları sırasında, Harry Potter'ın bir sesli kitabı da platformda yayına alınmıştı. Fakat anlaşma, Spotify'ın sesli kitap pazarında çok daha büyük hedefleri olduğunu ortaya koydu.