Spotify, Rusya'da tüm hizmetlerini askıya aldı! Ücretsiz erişim de kalktı...

Kısa bir süre önce Rusya'da ofisini kapatan Spotify, halihazırda devam eden Ukrayna işgali nedeniyle yeni bir yaptırım hamlesi daha yaptı. Platform, ülkedeki tüm hizmetlerini askıya aldığını açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte, Rusya'da ücretsiz Spotify hizmetine erişim de engellenmiş oldu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kısa bir süre önce Rusya'da ofisini kapatan Spotify, halihazırda devam eden Ukrayna işgali nedeniyle Rusya'ya yönelik uyguladığı yaptırımlara bir yenisini daha eklediğini duyurdu. Platform, ülkedeki tüm hizmetlerini süresiz olarak askıya aldığını açıkladı. Spotify, Mart ayı başlarında da ücretli Premium hizmetine erişimi durdurmuştu. Devlet destekli medya kuruluşları RT ve Sputnik'in içerikleri de platformdan kaldırılmıştı. Yapılan son hamle, Spotify'ın ücretsiz hizmetine erişimi de engelledi.

Aksam.com.tr Engadget'tan aktardığı habere göre; Rusya, Spotify'ın yıllık gelirinin yalnızca yüzde 1'ini oluşturuyor. Bununla birlikte; platformun, 2021'de elde ettiği yüzde 36'lık pazar payı ile dünyanın en büyük ikinci dijital müzik yayını platformu olduğu tahmin ediliyor. Uygulamanın, Google Play Store ve AppStore'da yaklaşık 15 milyon kez indirilmiş olduğu da biliniyor.

SPOTIFY DIŞINDAKİ TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ DE BENZER YAPTIRIMLAR YAPTI

Öte yandan, Apple da Mart ayı başlarında Rusya'daki tüm ürün satışlarını durdurdu. Apple'ın ardından Microsoft ve Samsung gibi birçok teknoloji devi, yaptırım furyasına katıldı. Deezer da benzer şekilde, ülkedeki tüm hizmetlerini askıya aldı. Spotify ise bu konuda biraz daha çekingen davrandı. Fakat platform sonunda, artan baskılara yanıt olarak böyle bir hamle yapmak zorunda kaldı.