Spotify, Rusya ile ilgili yeni bir yaptırım kararı aldı

Google, Netflix, Apple, Meta ve Twitter gibi teknoloji devlerinin ardından Spotify da Rusya ile ilgili yeni bir yaptırım kararı aldı. Popüler dijital müzik platformu, Rusya'daki ofisini süresiz olarak kapattı. Bununla birlikte, platformda yer alan Rus medyasına ait içeriklere erişim engeli getirildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Halihazırda Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulayan Google, Netflix, Apple, Meta ve Twitter gibi teknoloji devlerinin ardından Spotify da Rusya ile ilgili yeni bir yaptırım kararı aldı. Popüler dijital müzik platformu, Rusya'daki ofisini süresiz olarak kapattığını açıkladı. Şimdilik müzik hizmetini ülkede kullanıma sunmaya devam edeceğine işaret eden platform, bünyesinde yer alan devlet güdümlü Rus medya kuruluşlarına ait içeriklere de erişim engeli getirdi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; Rusya, geçen yıl yürürlüğe aldığı bir yasayla günlük 500 binden fazla aktif kullanıcısı bulunan yabancı sosyal medya platformlarına ülkede ofis açma zorunluluğu getirmişti. Spotify'ın yeni hamlesi, bu yasayla da ters düşmüş oldu. Platformun, bu nedenle Rusya'da kısıtlamalar ile karşılaşabileceği tahmin edildi.