Spotify bilanço çıkardı! Kullanıcı sayısı belli oldu...

Spotify, kısa bir süre önce bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin mali raporunu yayınladı. Rapora göre; platform, yılın ikinci üç aylık döneminde 188 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı. Spotify'ın toplam kullanıcı sayısının ise 433 milyon seviyesinde olduğu kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler dijital müzik platformu Spotify, kısa bir süre önce 2022 yılının ikinci çeyreğine ilişkin mali raporunu yayınladı. Rapora göre platform, ikinci çeyrekte abone kaybettiğini açıklayan Netflix'in aksine hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcı sayısında büyüme yaşadı. Güncel olarak Spotify'in toplam kullanıcı sayısının, 433 milyona ulaşmış olduğu belirtildi. Söz konusu sayı, yılın ilk çeyreğinin sonunda 422 milyon olarak bildirilmişti. Kullanıcıların 188 milyonunun, ücretli 'Premium' kullanıcısı olduğu dile getirildi. Bunun, ilk çeyreğe göre 6 milyonluk bir artışa tekabül ettiğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; platform, yaşadığı abone artışına rağmen yılın ikinci çeyreğinde 197 milyon dolar zarar etti. Fakat ücretli kullanıcı sayısındaki artışın, bu kaybı telafi edebileceği tahmin edildi.

SPOTIFY'IN AKSİNE NETFLIX, 1 MİLYONA YAKIN ABONE KAYBETTİ

Öte yandan; Spotify'ın aksine dijital yayın devi Netflix, yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık 1 milyon abone kaybettiğini açıklamıştı. Toplam abone sayısı 220 milyon seviyesine ulaşan platformun net abone kaybı, söz konusu üç aylık süreçte ABD ve Kanada'da 1,28 milyon abone kaybetmiş olsa da başka pazarlarda kazandığı aboneler sayesinde 970 bin olarak kayıtlara geçmişti. Platform gelirleri ise ikinci çeyrekte yüzde 9 artış göstermişti.