Spotify, araç içi oynatma cihazı ‘Car Thing'i satışa sundu: 90 dolardan satışa çıktı

Dijital müzik platformu Spotify, araç içi akıllı oynatma cihazı ‘Car Thing'i 89,99 dolarlık bir fiyat etiketiyle ABD'deki kullanıcılar için satışa sundu. Kullanıcıların, cihazı satın alabilmek için ‘Premium' üyeliği olması gerektiği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dijital müzik platformu Spotify, kendi hizmeti için geliştirdiği araç içi akıllı oynatma cihazı 'Car Thing'i geçen yılın Nisan ayında tanıtmıştı. Şirket, cihaza erişebilecek kullanıcıları belirlemek için bir davet listesi oluşturmuştu. Bu listedeki kısıtlı kullanıcı kitlesi, cihaza erişim sağlayabiliyordu. Liste, Ekim ayında ABD'deki kullanıcılar için genişletilmişti. Fakat hala birçok kullanıcı, ürünü satın alamıyordu.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; yaşanan gelişmeler sonrası Spotify, araç içi akıllı oynatma cihazını ABD'deki tüm kullanıcılar için 89,99 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa sundu. Kullanıcıların, cihazı satın almak için 'Premium' üyeliğe sahip olmaları gerekse de artık davet listesinde yer almak zorunda olmadıkları kaydedildi.

Öte yandan; 'Car Thing'in, "aux jack" girişi veya Bluetooth bağlantısı üzerinden çalışan bir araç içi aygıt olduğu da biliniyor. Kullanıcılar, cihazı telefonlarına bağlayabiliyor ve doğrudan Spotify'daki içerikleri dinleyebiliyor. Cihazda ayrıca, Spotify'ın kendi geliştirdiği bir sesli asistan da yer alıyor.