SpaceX, yeni uzay aracının adını açıkladı! Dördüncü mürettebatı yörüngeye taşıyacak...

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, yeni ‘Crew Dragon' uzay aracının adının ‘Freedom (Özgürlük)' olacağını açıkladı. Geliştirilen uzay aracının, dördüncü mürettebatı ‘Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) taşıyacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Elon Musk liderliğindeki uzay taşımacılığı şirketi; Endeavor, Resilience ve Endurance'ın ardından geliştirdiği yeni 'Crew Dragon' uzay aracının adının 'Freedom (Özgürlük)' olacağını açıkladı. Geliştirilen uzay aracının, yeni 'Crew-4' görevi kapsamında dördüncü mürettebatı 'Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) göndereceği ifade edildi. Uzay aracının adını, 'Crew-4' görevinin komutanı olan NASA astronotu Kjell Lindgren yaptığı bir Twitter paylaşımıyla duyurdu. Lindgren, paylaşımında "Crew-4, 'Freedom' isimli yeni bir Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçacak" ifadelerine yer verdi.

Aksam.com.tr'nin Futurism'den aktardığı habere göre; Crew-4 görevi, Nisan ayında hayata geçirilecek. Görev kapsamında, iki NASA astronotu ve bir Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu uzay istasyonuna gönderilecek. Lindgren'e göre; 'Freedom' ismi, temel bir insan hakkı olan özgürlüğe ve engel konulamayan insan ruhunun meydana getirdiği yenilikçiliğe bir övgü niteliğinde olacak.

SPACEX, İLK AMERİKALI ASTRONOTU UZAYA TAŞIYAN ROKETE DE GÖNDERME YAPTI

Öte yandan; ilk Amerikalı astronot Alan Shepard'ı 1961 yılında uzaya taşıyan roketin adı, 'Mercury-Redstone 3'tü. Fakat uzay aracı, 'Freedom 7' olarak da anılıyordu. Lindgren, yeni ismin bu uzay aracına da bir gönderme niteliğinde olacağına işaret etti.