SpaceX, o mektubun arkasındaki çalışanları işten çıkardı! Elon Musk'ı eleştirmişlerdi...

SpaceX, CEO Elon Musk'ı eleştiren bir mektubun arkasındaki çalışanlarını işten çıkardı. Yaşananları “aşırı aktivizm” olarak nitelendiren SpaceX yönetimi, konuya ilişkin değerlendirmelerini bir e-posta aracılığıyla aktardı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX bünyesinde görev alan bir grup çalışan, kısa bir süre önce kamuya açık bir mektup yazarak CEO Elon Musk'ın özellikle Twitter'daki paylaşımlarını eleştirdi. Elon Musk'ın hal ve hareketlerinin SpaceX'in imajına zarar verdiği dile getirilen mektupta, diğer çalışanlar da mektuba imza atmaya davet edildi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; yaşanan gelişmeler sonrası SpaceX, söz konusu mektubun arkasındaki çalışanlarını işten çıkardı. Yaşananları "aşırı aktivizm" olarak nitelendiren SpaceX yönetimi, olay gerekçesiyle kaç kişinin işten çıkarıldığını ve mektubun arkasındaki isimleri net olarak açıklamadı. SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell, olayla ilgili değerlendirmelerini çalışanlara gönderdiği bir e-posta aracılığıyla aktardı.

İŞTE SPACEX BAŞKANININ ELEŞTİRİ MEKTUBU AÇIKLAMASI!

"Küçük bir SpaceX çalışan grubundan gelen bir açık mektuba imza atmanız ve sunulan bir anketi doldurmanız istenmiş olabilir. Bu durum, birçok kişiyi üzdü. Çünkü mektup, çalışanlara görüşlerini yansıtmayan bir şeyi imzalamaları için baskı yapıyordu. Çalışanlar ayrıca, işlerine odaklanma yeteneklerine müdahale edildiğinden şikayet ettiler.

Bu hafta sonu, kritik uydular için 37 saat içinde 3 fırlatma lansmanı yapacağız. ISS'e (Uluslararası Uzay İstasyonu) götürdüğümüz astronotları desteklemeli ve Dragon'u uçuşa hazır hale getirmeliyiz. Tüm bunlar varken yaşanan bu dikkat dağınıklığı için üzgünüm. Lütfen SpaceX görevine odaklanın ve işteki zamanınızı işinizi en iyi şekilde yapmak için kullanın. Ancak bu şekilde Mars'a gidebiliriz.

Çalışanlarımızdan tüm endişelerini liderlerine, üst yönetime, İK'ya veya hukuk departmanına bildirmelerini rica ediyor ve bekliyoruz. Ancak şirket genelinde binlerce insanı tekrarlanan ve istenmeyen e-postalarla oyalamak ve onlardan iş günü boyunca mektupları imzalamalarını ve anketleri doldurmalarını istemek kabul edilemez. Bu durum politikamıza aykırıdır. Konuyla ilgili bir soruşturma yürüttük ve olayla bağlantılı birkaç çalışanı işten çıkardık."