Sosyal medya devleri, islamofobiye sessiz kalıyor! Yalnızca yüzde 10'u işlem görüyor...

Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH) tarafından yapılan yeni bir araştırma, sosyal medya platformlarının islamofobiye sessiz kaldığını ortaya çıkardı. Araştırma sonuçları, sosyal medyada islamofobi içeren her 10 paylaşımdan yalnızca 1 tanesi için işlem yapıldığına işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kâr amacı gütmeyen 'Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH)' tarafından yapılan yeni bir araştırma, sosyal medya platformlarının islamofobiye sessiz kaldığını ortaya çıkardı. Araştırma sonuçları, sosyal medyada islamofobi içeren her 10 paylaşımdan yalnızca 1 tanesinin işlem gördüğüne işaret etti. CCDH kurucusu Imran Ahmed, geçen yıl Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen cami saldırısının bazı sosyal medya gruplarında hala yüceltildiğini dile getirdi.

Aksam.com.tr'nin Marketplace.org'dan aktardığı habere göre; CCDH, araştırma sonuçlarını sosyal medya devlerine iletmiş olmasına rağmen platformlardan hala etkili bir dönüş alamadı. Kurum, sosyal medyada dolaşmaya devam eden islamofobik paylaşımların genel olarak çok tehlikeli komplo teorileri ve aşırı nefret odaklı içerikler içerdiği konusunda takipçilerini uyardı.

İSLAMOFOBİK PAYLAŞIMLAR, PLATFORMA GÖRE ŞEKİL DEĞİŞTİRİYOR

Ahmed ayrıca, sosyal medyada nefretin yalnızca şeklinin değiştiğini vurguladı. İslamofobik paylaşımların Twitter'da yazı, YouTube'da video formunda kendini gösterdiğine dikkat çekildi.