Sosyal medya devinden ''dua isteme'' butonu

Sosyal medya devi Facebook'un yeni dua isteme özelliği sayesinde artık kullanıcılar arkadaşlarıyla ettikleri duaları paylaşabilecek.

Koronavirüs pandemisi, sel ve orman yangınları gibi felaketler sonrası sosyal medya kullanıcıları birbirlerinden dua istemek için başlıklar açmaya başladı. Facebook bu konuya karşı tepkisiz kalmadı ve 'dua isteme' butonunu aktif etti.

Haber 7'de yer alan habere göre, Facebook'un yeni dua isteme özelliği sayesinde artık kullanıcılar arkadaşlarıyla ettikleri duaları paylaşabilecek.

Dünya genelinde yaşanan tüm afetlerde tüm inançlardan insanlar birbirlerine dua ediyor. Özellikle doğal afetlerden sonra dua istemek için #prayfor.... şeklinde hashtagler yaygın olarak kullanılıyor.

FACEBOOK DUA İSTEME ÖZELLİĞİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Facebook, ilk olarak ABD'deki kullanıcıları için 'dua isteme' özelliğini test etmeye başladı. Facebook kullanıcıları ne için dua ettiklerini arkadaşlarıyla 'dua ettim' butonuna tıklayarak paylaşabiliyor ve yorum yapabiliyor.

Facebook, inanç topluluklarını desteklemek için devam eden çabaların bir parçası olarak dua isteme özelliğini Aralık ayında ABD'de test etmeye başladı.

Facebook gruplarında ölüm, yeni doğum, yeni bir iş gibi haberleri paylaşan kişiler gruptaki diğer kişilerden dua isteyebiliyor. Diğer kullanıcılar da 'dua ettim' butonuna basıyor. Aynı zamanda kullanıcılar dua gönderisini beğenip, gönderi hakkında yorum da yapabilecek.

Deneme aşamasındaki özellik, ABD'de kilise cemaatleri tarafından yoğun ilgi ile karşılanmış durumda.