Sony'nin yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğü ‘PlayStation VR2' tanıtıldı

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, yeni nesil VR gözlük modelini CES 2022 fuarında (Tüketici Elektroniği Fuarı) görücüye çıkardı. PlayStation VR2 adı verilen gözlüğün, PlayStation 5 (PS5) oyun konsolu ve yeni VR2 Sense kontrolörleriyle uyumlu bir biçimde çalıştığı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Japon teknoloji devi Sony, yeni nesil VR gözlük modeli 'PlayStation VR2'yi CES 2022 fuarında (Tüketici Elektroniği Fuarı) tanıttı. Cihazın, PlayStation 5 (PS5) oyun konsolu ve yeni VR2 Sense kontrolörleriyle uyumlu bir biçimde çalıştığı ifade edildi. Her bir göz için 2000x2040 piksel çözünürlük sunan gözlüğün, 110 derecelik görüş açısıyla geldiğinin de altı çizildi. Şirket ayrıca, gözlüğün 90 Hz ve 120 Hz aralığında tazeleme oranı sunduğuna ve 4K HDR görüntüleri desteklediğine işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; PlayStation VR2, iç-dış takip özelliğiyle geliyor. Bu sayede cihaz, gömülü kameraları ile kullanıcıların başının ve kontrolörlerin hareketlerini izleyebiliyor. Sony ayrıca, cihazda "Gözlük geri bildirimi" isimli yeni bir duyusal özellik yer aldığına dikkat çekiyor. Böylece cihazda, oyun deneyimi çok daha sürükleyici bir hale geliyor.

Söz konusu özellik, oyundaki hamleleri taklit etmek için yerleşik ve titreşimli bir motor kullanıyor. Bu sayede PlayStation VR2, oyuncular bir tehditten saklanırken artan nabız hissini veya yakından geçen nesnelerin hareketlerini taklit edebiliyor.

HORİZON CALL OF MOUNTAIN, PLAYSTATİON VR2 İÇİN ÖZEL OLARAK GELİŞTİRİLİYOR

Cihazın sahip olduğu ve sürükleyiciliği artıran diğer özellikler arasında, 3 boyutlu ses sistemi ve göz takibi de yer alıyor. VR gözlük, kullanıcıların göz hareketlerini algılayarak oyun ortamıyla gerçek dünyadaki gibi etkileşim kurmasına olanak tanıyor. PlayStation VR2 Sense kontrolörleri ise dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikleyiciler gibi DualSense kontrolörlerin sahip olduğu birçok temel özelliği bünyesinde barındırıyor.

Cihazın ne zaman satışa sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Fakat 'Horizon Call of Mountain' oyununun, PlayStation VR2 için özel olarak geliştirildiği ve platforma gelecek ilk oyunlardan biri olduğu ifade ediliyor.