Sony Xperia Z5 özellikleri ve fiyatı

Sony şirketinin tanıtımını yaptığı 3 yeni model olan Sony Xperia Z5 ile ilgili tüm bilgilerin detayını haberimizden görebilirsiniz. Peki Xperia Z5 cihazının özellikeri nelerdir? Fiyatı ne kadar? İşte sizler için hazırladığımız Xperia Z5 cihazı hakkında tüm bilgiler....

Sony Xperia Z5 cihazını ilk olarak Berlin'de gerçekleştirilen IFA 2015'te ortaya çıkartılan yeni telefonlarını Türkiye'de pazara sundu. Xperia Z5'in teknik özelliklerini ve fiyat bilgilerini haberimizde paylaşacağız. Fİyatına gelmeden önce isterseniz özelliklerine bakalım..

Sony Xperia Z5

Android 5.1 işletim sistemine sahip

146 x 72 x 7.3 mm; 154 gr

5.2-inç (1920x1080) IPS LCD ekran

Snapdragon 810 yongaseti

3GB RAM

32GB dahili hafıza (+microSD)

23MP arka kamera (LED flaş, 4K video kayıt)

8MP ön kamera

3G/4G, Wi-Fi, BT 4.1, GPS, NFC; mUSB

2.02900mAh batarya

Metal/cam kasa; IP 68 sertifikası; parmak izi okuyucusu

Sony Xperia Z5'nin fiyatı ne kadar?

Xperia Z5 fiyatı 2.499 TL, Xperia Z5 Compact fiyatı 1.999 TL ve Xperia Z5 Premium fiyatı 2.999 TL dir. Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact dün itibariyle satışa çıktı. 4K ekrana sahip olan Xperia Z5 Premium modeli önümüzdeki aylarda Türkiye pazarına giriş yapacak.

Sony Xperia'nın diğer özellikleri

23 Megapixel kamera çözünürlüğüne sahip

Telefonun kamerası, 23 megapiksel çözünürlüğündedir. Cihazın ön yüzünde ise 8 MP kamera bulunuyor. 

Isınma sorunu yok

Telefonun en önemli özelliklerinden biri ısınma sorununun olmaması. 10 dakika boyunca 4K video çekiminde bile, telefonun çok fazla ısınmaması önemli bir özellik.

Şarj en fazla 2 gün gidiyor

Sony, Xperia Z5'te 2.900 mAh'lık, kabul edilebilir bir bataryaya sahip. Bu batarya, Sony'nin iddiasına göre, normal kullanımda iki gün boyunca yeterli enerjiyi sağlıyor. Ancak Stamina modu sayesinde, bu süreyi artırmak mümkün.Ekranın üzerindeki ve altındaki boş alanlarında, önceki Xperia modellerinin aksine bu kez iki adet gizli hoparlör bulunuyor.

Parmak izi okuyucu özelliğine sahip

Sony, Xperia Z5'te, alıştığımız yuvarlak güç düğmesiniince uzun bir düğme şeklinde tasarlamış. Bu düğmenin en önemli özelliği ise, aynı zamanda parmak izi okuyucu olarak çalışması. Ekranı açmak için bu düğmeye bastığınızda, düğme parmak izinizi okuyor ve kilidi açıyor.