Sony, PlayStation 5'e sesli komut özelliği eklemeye hazırlanıyor

Sony, PlayStation 4 ve PlayStation 5 sistem güncellemesi ile oyun konsollarına bir dizi yeni erişilebilirlik özelliği eklemeye hazırlanıyor. Güncelleme sonrası; PlayStation 5 oyun konsoluna, sesli komut desteği geleceği ifade ediliyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, PlayStation 4 ve PlayStation 5'e gelecek olan sistem güncellemesi ile popüler oyun konsollarına bir dizi yeni erişilebilirlik özelliği eklemeye hazırlanıyor. Güncelleme sonrası PlayStation 5 oyun konsoluna gelecek yeni özellikler arasında, sesli komut desteği de yer alıyor. Şirketin 2013'te piyasaya sürülen bir önceki oyun konsolunda da söz konusu özelliğin halihazırda var olduğu biliniyor. Fakat yeni güncellemenin, sesli komut desteğini Sony'nin en yeni nesil oyun konsoluna da getireceği belirtiliyor.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Sony, yeni güncelleme ile PlayStation'a "Hey PlayStation!" sesli komutuna yanıt vermesini mümkün kılacak bir sistem seçeneği ekleyecek. Güncelleme, ilk olarak ABD ve İngiltere'deki İngilizce konuşan kullanıcılar için yayınlanacak bir deneme sürümü ile kullanıma sunulacak. "Hey PlayStation!" sesli komutuna yanıt özelliği, kullanıcı tercihine göre devre dışı bırakılabilecek.

Fakat kullanıcılar, özelliği açık bırakmayı tercih ederlerse oyun ve uygulamaları başlatmak için sesli komutlardan faydalanabilecek. Sesli komut desteği, sistem menüsünün açılmasına ve medyanın yeniden oynatılmasına da olanak tanıyacak. Sistem güncellemesi, hem PlayStation 4 hem de PlayStation 5 için bu yılın sonlarına doğru yaygın kullanıma sunulacak.

KULAKLIK KULLANIMINDA TEK TARAFLI SES ÇIKIŞI TERCİH EDİLEBİLECEK

Paylaşılan diğer bilgilere göre; güncelleme, başka erişilebilirlik özelliklerini de yeni oyun konsoluna getirecek. Bu özellikler arasında, kulaklık kullanımında tek taraflı ses çıkışı tercihi de yer alacak. Yeni özellik, tek taraflı işitme kaybı bulunan oyun-severler için oldukça işlevsel olacak.

Yeni güncelleme ile PlayStation'da, grup sohbetlerine de bir dizi değişiklik eklenecek. Kullanıcılar artık, grup sohbetlerinin herkese açık olmasını veya yalnızca grup üyelerine özel kalmasını tercih edebilecek. Herkese açık sohbetlere, hem arkadaş listesinde olan kişiler hem de bu kişilerin arkadaşları davetiye olmadan katılabilecek.

Diğer bir yeni özellik, PlayStation 5'te oyunların türüne göre filtrelenmesini ve hızlı erişim için bunlardan 5'inin konsolun ana ekranına sabitlenmesini mümkün kılacak. Güncelleme ile ödül kartlarının tasarımı da yenilenecek ve ekran okuyucuya daha fazla dil desteği gelecek.