Sony, kamera özellikleriyle dikkat çeken Xperia Pro-I'i tanıttı

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, Xperia Pro-I isimli yeni amiral gemisi akıllı telefon modelini tanıttı. Kamera özellikleriyle dikkat çeken cihazın, Aralık ayından itibaren Avrupa ülkelerinde satışa sunulacağı kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde Xperia Pro-I isimli yeni amiral gemisi akıllı telefon modelini görücüye çıkardı. Kamera özellikleriyle dikkat çeken cihazın, Aralık ayından itibaren Avrupa ülkelerinde bin 799 euro'luk bir fiyat etiketiyle satışa sunulacağı ifade edildi. Şirket, telefonun arka gövdesine ekran getiren 'vlog' aksesuarının ise 199 euro'dan satışa çıkarılacağına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin GSMArena'dan aktardığı habere göre; Sony Xperia Pro-I, 6.5 inç büyüklüğünde bir OLED ekranla geliyor. Panel kullanıcılara, 4K çözünürlük ve 120 Hz ekran tazeleme oranı sunuyor. Nispeten kalın ekran çerçevelerine yerleştirilen ön kamera, 8 MP çözünürlüğü destekliyor.

Cihazın arka gövdesinde ise dörtlü bir kamera kurulumu yer alıyor. Kamera kurulumunda; 1 inç büyüklüğünde 12 MP çözünürlük sunan ana sensöre, 12 MP bir ultra geniş açı lens, 12 MP bir 2x telefoto lens ve bir 3D iTOF sensör eşlik ediyor. Ana sensörün diyafram açıklığının, f/2.0 ve f/4.0 aralığında olduğu ifade ediliyor.

CİHAZIN OTOMATİK ODAKLAMA ÖZELLİĞİ, 315 KADEMEYE SAHİP

Diğer yandan; Sony Xperia Pro-I'in arka kamerası, canlıların gözüne gerçek zamanlı odaklama yapabiliyor. Cihazın 315 kademeye sahip otomatik odaklama özelliği, istenen bir nesneye odaklanılmasını mümkün kılıyor. 5x ağır çekim için 120 FPS'e kadar 4K video çekimlerini destekleyen kamera, 21:9 oranının aktif edilmesi durumunda film sahnelerini andıran çekimler yapılabilmesine olanak tanıyor. Telefona takılacak özel bir aksesuar ise arka kamera ile 'selfie' çekimlerinin yapılabilmesini mümkün hale getiriyor.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; gücünü Qualcomm'un amiral gemisi telefonlar için geliştirilen Snapdragon 888 işlemcisinden alan cihaz, kutusundan Android 11 işletim sistemiyle çıkıyor. Bu donanım, 12 GB'lık RAM kapasitesi ve 512 GB'lık dahili depolama alanı ile destekleniyor. Kullanıcılar, microSD kart desteğiyle bu yerleşik hafızayı genişletebiliyor. Telefonun 4.500 mAh kapasitesindeki bataryası ise 30W gücünde hızlı şarj teknolojisini destekliyor.