Sony, dakikada bin PlayStation 5 sattı! Selefinin tahtını deviriyor...

Sony, 2021 yılında her 82 dakikada 80 bin yeni PlayStation 5 satışı yaptığını açıkladı. PlayStation 4'ün, kendi yaşam döngüsünün aynı döneminde 80 bin adet satışa 9 günde bir ulaşabildiği biliniyordu. Sony, PlayStation 5'in 2023 yılı başlarında selefinin satış rakamlarını geride bırakabileceğini tahmin etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, tedarik zincirine ilişkin problemleri hafifleterek PlayStation 5 üretimini bu yıldan itibaren artırmayı hedeflediğini açıkladı. Şirket CEO'su Jim Ryan, Sony'nin konsol üretimi hacmini daha önce görülmemiş seviyelere çıkardığına işaret etti. Teknoloji devi, geçen yıl toplamda 11,5 milyon adet PlayStation 5 sattığını bildirmişti. Bu yıl, bu sayının 18 milyon adede ulaşacağı öngörüldü.

Aksam.com.tr'nin Reuters'tan aktardığı habere göre; yoğun talebe rağmen PlayStation 5, tedarik zincirindeki sorunlar ve global çip kıtlığı nedeniyle satışlarda PlayStation 4'ün gerisinde kaldı. Sony, 2021'de her 82 dakikada 80 bin yeni PlayStation 5 satışı yaptığını açıkladı. Bunun, dakikada yaklaşık bin PlayStation 5'e karşılık geldiği vurgulandı. PlayStation 4 ise kendi yaşam döngüsünün aynı döneminde 80 bin adet satışa 9 günde bir ulaşabiliyordu.

SONY, PLAYSTATION 5 ÜRETİMİNİ ARTIRMAK İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

Sony, konuya ilişkin açıklamasında daha fazla PlayStation 5 üretimi yapmak için harekete geçeceğine işaret etti. Şirket ayrıca, PlayStation 5'in 2023 yılı başlarında selefinin satış rakamlarını geride bırakabileceğini dile getirdi.