Sony, ‘Backbone One'ı tanıttı! iPhone'ları PlayStation'a çevirecek...

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, iPhone'ları PlayStation oyun konsoluna çevirecek olan ‘Backbone One' kontrolörünü tanıttı. Sony'nin resmi iPhone oyun kontrolörü olan cihazın, kullanıcıların ‘PS Remote Play' ile oyun oynamasını mümkün kılacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, mobil cihazlara kontrolör üreten Backbone ile iş birliği içerisinde geliştirdiği resmi iPhone oyun kontrolörü 'Backbone One'ı tanıttı. PlayStation oyunlarının mobil cihazlarda oynanabilmesine olanak tanıyacak olan ürünün, iPhone'ları PlayStation oyun konsoluna çevireceği ifade edildi. Sony'nin yeni kontrolörünün, 'PS Remote Play' ile oynanan oyunlarda kullanılabileceğinin de altı çizildi.

Aktarılan detaylara göre; bünyesinde herhangi bir batarya bulundurmayan Backbone One, gücünü iPhone'dan alacak. Telefon şarjının hızlı bitmesine neden olması beklenen özellik, kontrolörün şarj ihtiyacını ise ortadan kaldıracak. Geniş bant internet ağına ve PlayStation 4 ya da PlayStation 5 konsola sahip olan kullanıcılar, Backbone One'ı iPhone'larına takarak 'PS Remote Play' uygulaması üzerinden oyun oynayabilecek. Ürünü kullanabilmek için iPhone'un ve oyun konsolunun aynı ağa bağlı olması gerekmeyecek. Backbone One ayrıca, uygulama mağazası oyunları ile de kullanılabilecek.

SONY, BACKBONE ONE'IN SATIŞA SUNULDUĞU ÜLKE SAYISINI ARTIRACAK

Öte yandan Backbone One; başlangıçta yalnızca ABD, Kanada, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, Hollanda ve Birleşik Krallık'ta satışa sunulacak. Sony, daha sonra ürünün satışa sunulduğu ülke sayısını artıracak.