Son ankesörlü telefonu kullanımdan kaldırdı! Müzede sergilenecek...

New York, şehrin ikonik sembollerinden biri olan ankesörlü telefonların sonuncusunu kullanımdan kaldırdı. Belediye, şehirdeki son ankesörlü telefonu müzede sergileyeceğine işaret etti.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

New York, şehrin ikonik sembollerinden biri olan ve cep telefonlarının popülarite kazanmasıyla modası geçen halka açık ankesörlü telefonların sonuncusunu kullanımdan kaldırdığını duyurdu. Son ankesörlü telefonun, New York'taki şehir müzesinde sergileneceği belirtildi.

Aktarılan detaylara göre; şehrin Teknoloji ve Yenilik Ofisi, 2014 yılında New York genelinde ankesörlü telefonları kaldırmaya başlamıştı. Bunun yerine; ücretsiz telefon görüşmeleri, Wi-Fi bağlantısı ve cihazları şarj etme imkanı sunan 'LinkNYC' kioskların hizmete sunulacağı ifade edilmişti.

ANKESÖRLÜ TELEFONLARIN YERİNİ ALAN "LINKNYC" PROJESİ, 2015 YILINDA BAŞLATILDI

Ankesörlü telefonların yerini alan "LinkNYC" projesi, 2015 yılında başlatıldı. Proje kapsamında, hala şehrin çeşitli noktalarına yeni kiosklar konuşlandırılmaya devam edildiği belirtildi. Güncel olarak New York genelinde yaklaşık 2 bin kiosk bulunduğunun da altı çizildi.