Solar Orbiter, en yüksek çözünürlüklü Güneş fotoğrafını gönderdi! 83 milyon piksel...

Güneş'e 75 milyon kilometre mesafede durarak dev yıldızı yakından inceleyen Solar Orbiter uydusu, bir ilke daha imza attı. Uydu, Güneş'in bugüne kadarki en yüksek çözünürlüklü fotoğrafını Dünya'ya göndermeyi başardı. Solar Orbiter tarafından gönderilen görüntünün çözünürlüğünün, 83 milyon piksel olduğu kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

İki yıl önce Güneş'i incelemesi için Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından uzaya fırlatılan Solar Orbiter uydusu, yeni bir ilke daha imza attı. Uydu, Güneş'in bugüne kadarki en yüksek çözünürlüklü fotoğrafını çekerek Dünya'ya göndermeyi başardı. Solar Orbiter uydusunun sahip olduğu ultraviyole görüntüleyicinin, Güneş'in dış atmosferini tarihte ilk kez 83 milyon piksel çözünürlükte fotoğrafladığı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin New Atlas'tan aktardığı habere göre; Solar Orbiter, söz konusu fotoğrafı çekebilmek için Güneş'e 75 milyon kilometre mesafede durdu. 4 saat boyunca 25 ayrı görüntü alan uydu, 9148 x 9112 piksellik görüntüyü oluşturdu. Çekilen görüntüyü gerçek boyutlarında gösterebilmek için 4K çözünürlük sunan 10 adet televizyona ihtiyaç duyulacağı ifade edildi.

SOLAR ORBİTER TARAFINDAN ÇEKİLEN FOTOĞRAF, OLDUKÇA SICAK BİR ORTAMI GÖSTERİYOR

Öte yandan; Solar Orbiter tarafından çekilen fotoğraf, oldukça sıcak bir ortamı gözler önüne seriyor. Uzmanlar, fotoğrafta görülen ortamın sıcaklığının 1 milyon santigrat derece olduğuna işaret ediyor. Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Güneş'in 83 milyon piksel çözünürlükteki fotoğrafını tüm detaylarıyla incelemek isteyen kişiler için görüntüyü kendi internet sitesi üzerinden gerçek kalitesinde yayınlıyor.