SoftBank, rekor zarar bildirdi! Girişimlere desteği kesiyor...

Dünyanın en büyük teknoloji yatırımcılarından biri olan SoftBank, 2021 yılına ilişkin mali raporunda rekor zarar bildirmesinin ardından girişim şirketlerine yaptığı yatırımları 2023'ün Mart ayına kadar yüzde 50 ila yüzde 75 oranında azaltacağını açıkladı. SoftBank'in girişim yatırımları departmanının, 2021'de 27 milyar dolar zarar ettiği belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dünyanın en büyük teknoloji yatırımcılarından biri olan Japon telekomünikasyon devi SoftBank, 2021 yılına ilişkin mali raporunu açıkladı. Şirketin, geçen yıl içerisinde 13,2 milyar dolar zarar ettiği belirtildi. Bunun, SoftBank'in bugüne kadar gördüğü en büyük zarar olduğunun da altı çizildi. Bu nedenle şirket, girişim şirketlerine yaptığı yatırımları 2023'ün Mart ayına kadar yüzde 50 ila yüzde 75 oranında azaltacağını duyurdu. Şirketin yeni nesil teknoloji şirketlerine yatırım yapmak için kurulan 'Vizyon Fonu' departmanının, 2021'de yaklaşık 27 milyar dolar zarar ettiği dile getirildi.

Aksam.com.tr'nin Financial Times'dan aktardığı habere göre, SoftBank CEO'su Masayoshi Son; pandemi, yüksek enflasyon, artan faiz oranları ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın söz konusu rekor zararda etkili olduğuna işaret etti. Şirketin, artık yatırımlar konusunda daha muhafazakâr bir tutum sergileyeceği ve geleceğe yönelik savunmacı bir strateji benimseyeceği belirtildi. Telekomünikasyon devi; geçen yılın son çeyreğinde yaptığı 10,4 milyar dolarlık yatırımı, 2022'nin ilk çeyreğinde 2,5 milyar dolara indirdi.

SOFTBANK, EN ÇOK DİDİ'YE YAPTIĞI YATIRIMDAN ZARAR ETTİ

Paylaşılan diğer bilgilere göre; SoftBank, en çok Çin merkezli paylaşımlı araç şirketi Didi'ye yaptığı yatırımdan zarar etti. Şirket, Didi'ye sağladığı 12,1 milyar dolarlık fonun 9,7 milyar dolarını kaybetti. 'Vizyon Fonu'nun, şu ana kadar portföyüne 475 şirket eklediği biliniyordu.