Snapchat ve Sony Music, yeni bir lisans anlaşması imzaladı

Anlık mesajlaşma uygulaması Snapchat, Sony Music Entertainment ile yeni bir lisans anlaşması imzaladığını duyurdu. Platform ayrıca, TikTok benzeri artırılmış gerçeklik destekli müzik filtreleri kullanıma sunmaya hazırlandığına işaret etti. Söz konusu filtrelerin, Sony Music çatısı altındaki müzikleri de içereceği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması Snapchat, Sony Music Entertainment ile yeni bir lisans anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşma kapsamında; Snapchat kullanıcılarının, artık Sony Music çatısı altındaki müzisyenlerin şarkılarına erişebileceği belirtildi. Yapılan hamle sonrası Snapchat, tüm büyük müzik şirketleri ile lisans anlaşması imzalamış oldu.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Snapchat, artırılmış gerçeklik destekli yeni müzik filtrelerini kullanıma sunarak yapılan iş birliğinden yararlanmayı hedefliyor. Şirket, kısa bir süre içerisinde önceden seçilmiş şarkıları içeren bir grup filtreyi kullanıcı beğenisine sunmayı planlıyor.

Diğer yandan; yeni filtreler, kullanıcıların seçilen şarkıya eşlik ediyormuş gibi görünmesini sağlayacak. Diğer bir filtre grubu ise animasyonlu bir müzik videosuna, artırılmış gerçeklik teknolojisi ile kullanıcıları ve seçilen başka bir kullanıcıyı ekleyecek. Böylece Snapchat, çok daha fazla TikTok ve Instagram'a benzeyecek.

'SOUNDS' ÖZELLİĞİ İLE 1.2 MİLYARDAN FAZLA VİDEO OLUŞTURULDU

Filtrelerin entegre edilmesinin ardından ilgili alanda, yeni bir müzik notası ikonu görünmeye başlayacak. Kullanıcılar, bu ikona tıklayarak yeni filtrelerden birini ekleyebilecek.

Snapchat, 'Sounds (Sesler)' özelliğini 2020 yılı içerisinde kullanıma sunmuştu. O zamandan bu yana; platform kullanıcılarının, söz konusu özellik ile 1.2 milyardan fazla video oluşturduğu ve bu videoların yaklaşık 77 milyar görüntülemeye ulaştığı belirtilmişti.