Snapchat, sanal konser düzenleyecek: Jennifer Lopez de var

Anlık mesajlaşma uygulaması Snapchat, sanal bir konser etkinliği düzenleyeceğini açıkladı. ‘Snapchat' giriş bilgilerini kullanarak konsere özel hazırlanan internet sitesine giriş yapabilecek olan kullanıcıların, konseri ‘Bitmoji' formundaki avatarlarıyla izleyebileceği kaydedildi. Etkinlikte, Jennifer Lopez'in de konser vereceği bildirildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması Snapchat, 'Universal' ile iş birliği içerisinde sanal bir konser etkinliği düzenleyeceğini açıkladı. Konserde performans sergileyecek sanatçılar arasında, Jennifer Lopez ve Kolombiyalı pop sanatçısı Maluma'nın da yer alacağı belirtildi. Kullanıcıların, konseri 'Bitmoji' formundaki avatarlarıyla izleyebileceğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; konser, Snapchat uygulamasından izlenemeyecek. Fakat kullanıcılar, etkinliğe özel açılan internet sitesine Snapchat giriş bilgilerini kullanarak erişebilecek ve konseri izleyebilecek. Kullanıcıların 'Bitmoji' avatarları, kalabalık içerisindeki izleyiciler şeklinde görünecek. Bununla birlikte; etkinlikte, sanal lazer ve Meksika dalgası gibi gösteri sırasında kullanılabilecek bir dizi etkileşimli efekt de bulunacak. Lopez ve Maluma, performanslarını üç boyutlu avatarlarıyla sergileyecek.

3 Şubat'ta düzenlenecek olan etkinlik, temel olarak Lopez ve Maluma'nın başrollerini paylaştığı ve yakında izleyici beğenisine sunulacak olan romantik komedi 'Marry Me'yi tanıtacak. Konser, yaklaşık 10 dakika sürecek.

FORTNİTE DA BENZER SANAL KONSER ETKİNLİKLERİ DÜZENLEMİŞTİ

Diğer yandan; sanal konserler, teknoloji dünyasında 'metaverse' benzeri deneyimlerin ilk örnekleriydi. Popüler video oyunu Fortnite da oyun içerisinde benzer sanal konser etkinlikleri düzenlemişti. Epic Games CEO'su Tim Sweeney ise şirketin bu alanda lider olmasını hedeflediğini dile getirmişti. Meta CEO'su Mark Zuckerberg de benzer şekilde, 'metaverse' vizyonunu açıklarken sanal konserlere atıfta bulunmuştu.

Fakat Snapchat'in 'metaverse' vizyonu, diğer şirketlerden oldukça yüksek oranda farklılaşıyordu. Şirketin artırılmış gerçeklik departmanının yöneticisi Sophia Dominguez; Snapchat'in bambaşka bir dünyaya kaçmak yerine, fiziksel dünyayı sanal alanlarla birleştirebilecek deneyimler yaratmayı hedeflediğine işaret etmişti.

Bununla birlikte; Snapchat'in, 'Bitmoji' entegrasyonu bulunan sanal konserleri Fortnite gibi düzenli etkinlikler haline getirip getirmeyeceği henüz bilinmiyor. Etkinliğin, canlı video akış platformu Oz'un geliştirdiği teknolojiyle hayata geçirileceği ifade ediliyor.