Şirketlerin elinde bulundurduğu Bitcoin miktarı, dünya genelinde 1.6 milyonu geride bıraktı

Bitcoin Treasuries'in verilerine göre; şirketler ve kurumların elinde bulundurduğu Bitcoin miktarı, dünya genelinde 1.6 milyonu geçti. Söz konusu rakamın, toplam Bitcoin arzının yaklaşık yüzde 8'ine tekabül ettiği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Bitcoin Treasuries'in verileri; şirketler ve kurumların elinde bulundurduğu Bitcoin miktarının, dünya genelinde 1.6 milyonu geçtiğini gösterdi. Söz konusu rakamın, toplam Bitcoin arzının yaklaşık yüzde 8'ine karşılık geldiği belirtildi. Analistler; şirketler tarafından yapılan Bitcoin alımlarının büyük bir çoğunluğunun, son bir buçuk yılda gerçekleştiğine dikkat çekti.

Aksam.com.tr'nin Bitcoin Magazine'den aktardığı habere göre; yazılım şirketi MicroStrategy, kurumsal şirketler arasında en fazla Bitcoin'i elinde bulunduran şirket oldu. Yazılım devinin, güncel olarak 108 bin 991 Bitcoin'e sahip olduğu belirtildi. Tesla ise listenin ikinci sırasına yerleşti. Elektrikli otomobil devinin, toplamda 43 bin 200 Bitcoin'i elinde bulundurduğu kaydedildi.

Listede Tesla'yı; sırasıyla Square, Marathon Digital Holdings ve Coinbase takip etti.

TESLA, ŞUBAT AYINDA 1.5 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE BİTCOİN SATIN ALDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Tesla, bu yılın Şubat ayında yeni yatırım stratejisinin bir parçası olarak 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıklamıştı. Bu gelişmeden kısa bir süre sonra şirket, araç satışlarında Bitcoin'i ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başlamıştı.

Fakat Mayıs ayına geliniğinde; şirketin kurucu CEO'su Elon Musk, çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle Bitcoin'i ödeme yöntemi olarak kabul etmeyi durdurduklarını ve Bitcoin ile araç satın alma işlemini askıya aldıklarını açıklamıştı. Yapılan açıklamada Musk, madencilik süreci daha sürdürülebilir bir seviyede enerji tüketmeye başladığı zaman Tesla'nın Bitcoin'i tekrar ödeme işlemlerinde kullanmaya başlayabileceğine işaret etmişti.

Kısa bir süre önce 'The B Word' isimli sanal bir konferansta konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan dünyaca ünlü CEO, yenilenebilir enerji kullanım yüzdesi enerji kaynaklarının en az yüzde 50'sini oluşturmaya devam ederse Tesla'nın tekrar Bitcoin kabul etmeye başlayabileceğini dile getirmişti.