Siri'nin sesi değişiyor! Apple iOS 14.5 ile Siri'nin cinsiyet ve aksanının değiştirilebileceğini duyurdu

ABD'li teknoloji firması Apple akıllı kişisel asistan Siri'nin sesinin değiştirilebileceği yeni özellliği iOS 14.5 ile getirmeye hazırlanıyor. Apple'a ait işletim sistemi iOS'un yeni sürümü olan 14.5 birçok yeni özelliği ile kullanıcıların hizmetine sunulacak. iPhone sahiplerinin sıkça kullandığı Siri ile ilgili yapılan değişiklik iOS 14.5'in en çok konuşulan özelliklerinden birisi oldu.

Apple iOS, watchOS ve tvOS işletim sistemlerinde kullanılan Siri ile ilgili büyük bir değişikliğe imza atıyor. Akıllı asistan özelliği ile birçok konuda kullanıcılara yardımcı olan Siri'nin iOS 14.5 ile cinsiyeti ve aksanı değiştirilebilecek. Apple, cihazlarının İngilizce sürümlerinde akıllı kişisel asistan 'Siri'ye iki yeni ses ve aksan ekledi.

Böylelikle, kullanıcılar Siri'yi kullanırken varsayılan kadın sesi yerine cinsiyetine ve İngilizceyi hangi aksanda konuşacaklarına karar verebilecek. Yeni güncellemede yer alan aksanlar arasında ise ABD, Avustralya, İngiltere, Hindistan, İrlanda ve Güney Afrika aksanları bulunuyor.

KURULUM ESNASINDA SİRİ SES TERCİHİNİZ SORULACAK

Yeni iOS 14.5 ile birlikte Apple, artık cihazın kurulumu esnasında Siri'yi hangi seslendirmeyle kullanmak istediğinizi soracak. Böylelikle kullanıcılar Siri'yi kadın ya da erkek ses seçeneğiyle kurarak varsayılan ses tercihini kendisi belirleyecek. Siri'nin sesi Ayarlar menüsünden değiştirilebiliyor olsa da birçok kişi, Siri'nin erkek ses seçeneğine de sahip olduğunu bilmiyordu. Yeni güncelleme ise kullanıcıların Siri ile ilgili kişiselleştirilmiş seslendirme tercihi yapmasını sağlayacak.

Aynı zamanda Apple, yeni sürümle birlikte yeni seslendirme seçeneklerini de ekliyor. Böylelikle Siri, daha farklı ve insana daha yakın bir sese kavuşarak kendini geliştirmeyi sürdürüyor. Öte yandan Siri, İngilizce konuşan kişilerin farklı aksanını algılayarak daha kesin sonuçlara ulaşabiliyor.

iOS 14.5 ile kullanıcılara sunulacak olan bazı özellikler;

– AirTag'leri ve diğer üçüncü taraf aksesuarları izlemek için Bul uygulamasına "Öğeler" sekmesi eklendi

– iPad için yatay açılış ekranı geldi

– Müzik uygulaması kaydırma hareketleri ve şarkı sözü paylaşma gibi yeni özellikler ile donatıldı

– Fitness + antrenmanları için AirPlay 2 desteği

– Apple Haritalar, Waze benzeri özelliklere kavuştu

– PS5 / Xbox Series X kontrolcü desteği geldi

– Apple Watch ile iPhone'un kilidini açmak artık mümkün