SİPER, 2023 başında envantere giriyor

Roketsan Genel Müdürü İkinci, uzun menzilli hava savunma füze sistemi SİPER'in 2023'ün başında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine gireceğini belirtti.

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, uzun menzilli hava savunma füze sistemi SİPER'in 2023'ün başında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine gireceğini belirterek, SİPER'le birlikte Türkiye'nin katmanlı hava savunma sisteminin en büyük parçasının tamamlanacağını belirtti. TEKNOFEST'in paydaşlarından Roketsan'ın genel müdürü Murat İkinci, amaçlarının çocukların teknolojiye olan ilgisini artırabilmek olduğunu belirterek, "TEKNOFEST çok başarılı oluyor" diye konuştu.

SİSTEM TAMAMLANIYOR

İkinci, şunları kaydetti: "SİPER, 2023'ün başında envantere girecek. Bu konuda var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. En son yaptığımız atışta da SİPER başarıyla hedefi vurdu. SİPER gibi bir sistemi dünyada hayata geçiren çok az ülke var. Eğer Türkiye, SİPER'i sahada kullanılabilirse çok büyük bir başarı olacak. Silahlı kuvvetlerimizin ve ülkemizin özellikle katmanlı hava savunma sisteminin en büyük parçasını tamamlamış olacağız."